2022. június 23., 19:35

Izzik a, izzik a Jurtanapok világa

Az utolsó simításokat végzik az Alsószeli Jurtanapok kezdete előtt egy nappal. A szervezők izgatottak, az alsószeli Laposon – a nagyfesztivál ősi helyszínén mindenki készülődik, kifeszítik a végtelen festővásznat a Gyerekudvarban és már áll a hat jurta is.

Jurtanapok
Médialapozó
Fotó: Szabados László
Jurtanapok - építőtábor

Mindenki, akinek szívében zubog a magyar vér, ott lesz a hétvégén az alsószeli Laposon, hiszen több év kihagyás után újra megnyitja kapuit az Alsószeli Jurtanapok nagyfesztivál és nyári szabadegyetem. A Jurtanapok a tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre, kibővített helyszínen, más tereprendezéssel, nagy konyhával, a tradíciós alsószeli lepénnyel, Sereldével, Gyerekudvarral, Hörpintővel és hat jurtával.

A Laposon már áll a hat jurta, hiszen az önkéntesek egész héten alkottak, kalapáltak, építettek.

Francisti László, főszervező, a Zele törzs atyja elárulta, napközben átlagban tíz ember, délutánonként már közel húsz építőmester húzta fel a jurtákat a helyszínen. Az idén is lesz előadó jurta, ringató jurta, gyógyító jurta, és várja vendégeit a vezérjurta és a szállásterület is.

Jurtanapok
Fotó:  Szabados László
Jurtanapok - építőtábor

„A visszajelzések alapján rengeteg ember várható, már majdnem kész minden, jól vagyunk, izgatottan várjuk a kezdést” – nyilatkozik Francisti László, hozzátéve, hogy a kézművesek utcája is teljesen megtelt.

Szabados Katit, a Gyerekudvar szervezője épp unokáját eteti a Laposon csütörtök este, miközben irányítja az utolsó simításokat is. Közli, minden a helyén van, már csak a fajátékokat várják, jönnek a cserkészek is, éppen feszítik a végtelen festővásznat, a szalmavár már a helyén áll.

A szervezők tudják, őrületes hétvége áll előttük, amikor három napig nem alszanak majd, de a végén tökéletes elégedettség tölti majd el mindenki szívét.

Legyen az a Jurtanapok szervezője, segítője, önkéntese, kézművese vagy látogatója.

A Jurtanapok programja itt található meg: http://zele.sk/index.php/Program/2022.html

 

Jurtanapok
+4 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.