2020. május 12., 12:32

Izsai szeméttelep: a tűzoltóság ura a helyzetnek

Domin István, Izsa polgármestere saját facebookos oldalán mondott köszönetet mindazoknak, akik ma hajnal óta közös erővel igyekeznek eloltani a helyi hulladéktelepen keletkezett tüzet.

Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Facebook

A Komárom szatellit-településének számító Izsa első embere bejegyzésében kibővítette a tűzesetről a hírügynökség által korábban kiadott rövid hírt, amelyet portálunkon is olvashattak.

Izsai szeméttelep: a tűzoltóság ura a helyzetnek
Fotó:  Facebook

„Izsán ma hajnalban tűz ütött ki a Reko Recycling kft kommunális hulladéktelepén. A tűzoltók reggel 5 órakor kapták a riasztást. Jelenleg több tűzoltóegység próbálja megfékezni a lángokat, köztük az izsai, dunamocsi, bátorkeszi, búcsi önkéntes tűzoltók és a komáromi és ógyallai hivatásos tűzoltók. Az erős szél nehezíti a munkájukat, és a füstöt Path felé viszi. A tűzoltóparancsnok elmondása szerint majd a szakértők tudják csak megállapítani, hogy szándékos gyújtogatás történt-e. Nyolc óra előtt érkeztem a helyszínre, a tűzoltóság ura a helyzetnek. Köszönöm mindenkinek a munkáját!“ - olvasható a polgármester Facebook-oldalán.

Domin István déltájt a Ma7.sk-nak elmondta: „A lángok megfékezését még mindig végző tűzoltóknak gyanús, hogy a szeméttelep Nap-felkelte előtt gyulladt ki. Öngyulladás ugyanis akkor szokott történni, amikor erősen süt a Nap, s az üvegcserepek fókuszálják annak fényét, ekképp tüzet okozva. Ez esetben azonban erről szó sincs. A tűzoltás, illetve a vizsgálat még majd jó darabig eltart“. 

Kérdésünk nyomán az általa elmondottakhoz és leírtakhoz hozzáfűzte: „E telepre több településről hordják a kommunális hulladékot, mivel a környéken alig vannak szeméttelepek. Hozzánk legközelebb Gútán található. Az izsai szeméttelep legnagyobb beszállítója Komárom városa.“

A szomszédos Path község facebookos oldalán pedig arról a megnyugtató tényről értesítette a helyi lakosokat, hogy „a polgári védelem munkatársai aktuális mérései alapján a tűz okozta károsanyag-szennyezés Path községben nem lépte túl a megengedett szintet“.

A lánglovagoknak már sikerült lokalizálniuk a tüzet. Miután kiderül a sajnálatos tűzeset oka, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.