Ismételni kell a választásokat a mátyusföldi Vízkeleten

Horváth Szomolai Andrea 2018. november 11., 14:20

Meg kell ismételni a helyhatósági választásokat a mátyusföldi Vízkeleten, mivel mindkét polgármesterjelöltre ugyanannyi érvényes szavazat érkezett be.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Magas volt a választási részvételi arány a Galánta járásbeli Vízkeleten. A választópolgárok 62,78 százaléka járult az urnához, hogy leadja voksát. A javarészt magyar ajkú faluban 1381 polgár jogosult választani, a két polgármesterjelölt összesen 864 szavazatot gyűjtött be. Nagy volt azonban a meglepetés, mikor a szavazatok összeszámlálásakor kiderült, hogy az eddigi polgármester Nagy Pál, és kihívója, a függetlenként induló Halag György is fejenként 432 szavazatot gyűjtött be.

Horváth István, a falu alpolgármestere elmondta portálunknak, az ilyen esetekben meg kell ismételni az adott községben a helyhatósági választásokat, ami a polgármester személyét illeti. A megválasztott önkormányzati képviselőket az ismétlés nem érinti. A következő szavazás időpontját a központi választási bizottság jelöli ki, de ez egy hosszabb folyamat. Az ismétlésig Nagy Pál marad a polgármester.

0 HOZZÁSZÓLÁS