Ismét tető nélkül maradt a füleki Varga család

Szvorák Emese 2019. március 11., 13:45

A füleki Varga család a tavalyi karácsonyi tűzvész után idén újabb szerencsétlenséget élt át. A nagyapa és három unokája egy év leforgása alatt másodszor maradt tető nélkül.

Fotó: FB

Varga József, aki egyedül neveli három unokáját, Tibort, Dávidot és Szebasztiánt, a 2017 karácsonyán átélt szerencsétlenség után rosszabbra már nem számított. Akkor a családi házuk teteje és két szoba vált a tűz martalékává. Az egyébként is nehéz körülmények között élő Vargáéknak szinte semmijük nem maradt.

Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy tragédiájuk nem hagyta hidegen az embereket. A jóakaróktól, ismerősöktől úgy anyagi, mint pénzügyi téren, akkor rengeteg segítséget kaptak.

„Új tetőt, új ablakokat kaptunk, és a falakat is kijavították, lefestették” - mondta a nagyapa.

Fotó: FB

A család azonban nem sokáig örülhetett. Március 10-én, hajnali 3 óra előtt, az erős szél miatt újabb sokkot éltek át.

„Nagy robajra ébredtem, kimentem a ház elé, és a tető már a földön hevert” - mondta József, hozzátéve, hogy a jelenlegi kárt 4300 euróra becsülik, amire nekik sajnos nem telik.

„A károkat az eső is súlyosbította. A szobákba lavórokat és edényeket helyeztünk, mert tető nélkül a ház beázik. Hál’ istennek az önkéntes tűzöltők és a Közhasznú szolgáltatások munkatársai a segítségünkre siettek, de a műanyag fóliatető csak ideiglenes megoldás” - magyarázta. A beázás miatt a teljes mennyezetet el kellene távolítani.

Nem tudom, mi lesz így velünk”

- mondta kétségbeesve a nagyapa.

A család rendkívül nehéz körülmények között él, nem egyszer előfordult, hogy nem volt mit enniük.

Csupán a nagyapa csekély nyugdíjából éltek, aki a gyerekekre mindössze 70 eurót kapott az államtól. Áprilisban viszont kicsivel javult a helyzetük, mivel a bíróság Józsefnek ítélte a három unoka felügyeleti jogát.

Képgalériánk:
Fotó: Marcela Ballová

Azóta 430 eurót kapok a gyerekekre, amivel próbálok ésszerűen gazdálkodni. Csak a legszükségesebb dolgokat vásárolom meg, de igyekszem odafigyelni arra, hogy a gyerekek semmiben se szenvedjenek hiányt,

főként, ami a tanulmányaikat illeti. De akárhogy is számolom, az új tetőre és a további szükséges javításokra sehogy sem telik” - zárta József, aki ismét a jóakarók segítségében bízik.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS