2023. február 8., 09:55

Ismét színpadon a Mics Károly Színjátszó Csoport

2023. február 18-án és 19-én újra színpadra lép a Csemadok ipolynyéki alapszervezete mellett működő Mics Károly Színjátszó Csoport.

Mics
A doktor úr
Fotó: Csemadok Alapszervezet Ipolynyék

A Mics Károly Színjátszó Csoport 2018-ban A Zebra című bohózattal jelentkezett, ezt 2019 márciusában Jean de Létraz Mackó című három felvonásos bohózata, majd 2020 februárjában Barry Conners Fruska című három felvonásos vígjátéka követte. A koronavírus-járvány okán 2021-ben nem volt fellépésük; 2022 októberében Szántó Armand és Szécsén Mihály zenés vígjátékával, a Paprikáscsirkével tértek vissza. Azóta négy hónap sem telt el, s újabb bemutatóval készülnek: az ipolynyéki kultúrházban Molnár Ferenc A doktor úr című három felvonásos vígjátékát mutatják be.

Esetünkben Molnár Ferenc A doktor úr című darabja egy felújítás, hiszen 23 évvel ezelőtt már játszottuk, persze más rendezésben, más szereplőkkel. Reményeink szerint a néző, aki bő két óra erejéig jól akar szórakozni, el fogja érni célját. Nem vagyok hivatott – és nem is szándékom – méltatni Molnár Ferenc zseniális művét, ezt már számtalanszor megtették nálam sokkal hozzáértőbb emberek. És a szálakat sincs szándékomban előre kibogozni, rábízzuk ezt a nagyérdeműre, hogy figyelnie kelljen a színpadon történő eseményeket. Mi a magunk szerény eszközeivel és lehetőségeivel igyekszünk a legjobbat kihozni az előadásból”

– fogalmazta meg a csoport vezetője, Balík Judit, majd hozzátette:

Tíz szereplővel oldottuk meg a darabot; a már jól ismert arcok mellé szerencsére sikerült egy-két új fiatalt is hozni. A próbák jókedvűen, vidám légkörben telnek és reméljük, ez is látható lesz az előadáson.”

A színjátszók között feltűnik Baráth Petra, Cseri Gábor, Gömöry Lóránt, J. Takács Ágnes, Híves Csongor, Medve Stella, Pobori Mátyás, Rados Tamás, Szabó Laura és Szuma Tamás is.

A színházkedvelő közönség a mai naptól a helyi Bartex-Vinica üzletben vásárolhat jegyet.

Mics Károly 1989-ben került az ipolynyéki alapiskola élére; már ekkor amatőr színházi rendezőként tevékenykedett. 2004-ben a VI. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon első alkalommal adták át az életműdíjat, amit éppen Mics Károly kapott a népi színjátszás hagyományainak ápolásáért. 2005-ben, néhány héttel a Mágnás Miska bemutatója után, a nyéki színjátszó csoport rendezője tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ebben az évben a fesztivál életműdíja már az ő nevét viselte… A munka folytatását a már ekkor sokéves színpadi tapasztalattal rendelkező Balík Judit vállalta el.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.