2018. július 31., 11:03

Ismét megnyílnak a füleki borospincék

A Palóc Napok és Városnapok keretében, augusztus 11-én újra megnyílnak a füleki borospincék. A Pincesor polgári társulás tagjai ebből az alkalomból borkóstolóval várják a borok szerelmeseit, de a kevésbé szakavatott borkedvelőket is.

fuleki-nyitott-pincek-2018.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
"Mi lehet nyáron kellemesebb annál, mint elüldögélni a barátokkal, földiekkel, új ismerősökkel, és csak úgy felemlegetni az élet különféle eseményeit? Egyszóval, élvezni a napot. Ám milyen élvezetet jelentene ez jó bor nélkül? Hiszen ez a kettő együtt jár. Éppen ezért mindenki részére, aki bele akar kóstolni, hogy milyen is a jó társaságban töltött nyári terefere, 2018. augusztus 11-re a Pincesor polgári társulás ismét "Nyitott pincék" borfesztivállal készül a füleki pincesoron"

- írják közösségi oldalukon a Pincesor polgári társulás tagjai.

Fotó:  Pincesor pt

A rendezvény idején megelevenedik az egyedülálló helyszín, ahol 80-nál is több, kemény homokkőbe vájt varázslatos pince várja a látogatókat, hogy menedéket nyújtson a nyári hőség elől, és felfedje előttük a hordókban és palackokban rejlő hatalmas titkot. A bort, melynek lelke van, és jókedvet, energiát kölcsönöz. A pincék félhomálya, kellemes 10°C-os hőmérséklete, páradús levegője és összetéveszthetetlen illata az, ami vonzóvá teszi őket, és különleges légkört biztosít. A nyitott pincék egyedi helyszínén terítékre kerül a füleki borászok munkájának gyümölcse, kóstolhatók lesznek a különféle fajtaborok, de a tipikus füleki "savanyú" és "guggolós" is.

A rendezvény szervezője a helyi Pincesor PT, amely szeretettel vár mindenkit erre a hangulatos és derűs jókedvet ígérő eseményre.

 

fuleki-nyitott-pincek-2018.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.