cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. december 2., 18:55

Ismét korlátozások nélkül lesz járható két kassai híd

Hónapok óta tartó felújítási munkálatok után csütörtök délutántól feloldják a forgalomkorlátozást a kassai Dargói Hősök lakótelepen, a Laborec bevásárlóközpontnál található hídon, a hét végétől pedig a Hernád felett átívelő hídon is korlátozások nélkül haladhat majd a forgalom. 

Kassa, híd, felújítás
Fotó: facebook.com/kosiceofficial

Erről Kassa városa számolt be holnapján, hozzátéve, a Dargói Hősök lakótelepen található hídon, ahol nyolc hónappal ezelőtt kezdték meg a felújítást, irányonként két sávban halad majd a forgalom.

A Maurer utca egy szakasza, amely a híd alatt található, néhány napon át még le lesz zárva. Ezt december közepe táján vehetik birtokba az autósok és a városi autóbuszok”

– közölte a város vezetése.

A Hlinka út Hernád felett átívelő, felújított hídja 2021. december 5-től, vasárnaptól lesz korlátozások nélkül használható, itt kilenc hónap után áll majd rendelkezésre mind a négy forgalmi sáv. A felújítási munkálatok márciusban kezdődtek, s a napokban fejeződnek be. Ha az időjárás engedi, a hétvégén felfestik a vízszintes útjelzéseket, ha pedig ez nem sikerül, akkor ideiglenes korlátokkal választják el az út két oldalát.

Kassa városa az év elején 2,1 millió eurót invesztált három híd felújításába. A munkálatok idejére ezeket nem zárták le a forgalom előtt, irányonként egy-egy sávban továbbra is folyt a közlekedés. A város vezetése szerint a hidak azért kerültek balesetveszélyes állapotba, mert egyrészt a korábbi évek során elhanyagolták a karbantartásukat, másrészt építésük idején nem számoltak azzal, mekkora terhelésnek lesznek kitéve a hatalmasra növekedett forgalom miatt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.