lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. október 15., 14:36

Ismét jótékonysági ruhavásárt szerveztek Füleken

A Novum Miraculum jótékonysági csoport tagjai fáradhatatlanul végzik önzetlen munkájukat, melynek köszönhetően, 2019 óta 15 gyermek számára sikerült segítséget nyújtaniuk. Október 14-én ismét ruhavásárt szerveztek a füleki piacon, hogy Kovács Aurél is részesüljön a számára megfelelő gyógykezelésben.

Ruhavásár
Fotó: Novum Miraculum FB

Kovács Aurél 2016. május 26-án született, jelenleg 7 éves. A kisfiú az egyik legsúlyosabb epilepsziában szenved, aminek Lennox gastaut szindróma a neve. Sajnos a gyógyszerek nem enyhítik a panaszait, szinte minden este rohamai vannak. A kis Aurél nem beszél, nem mutogat, ezért édesanyja állandó felügyeletére szorul. Az anyuka szavai szerint, a kisfiú születése után szépen fejlődött, futott, beszélt, játszott és megértett mindent. Két év után jöttek nála az első rohamok.

Mivel Szlovákiában nem tudták megfelelően diagnosztizálni, ezért Varsóba járt a család kezelésre. Itt találtak az orvosok nála egy elmozdult nyaki csigolyát, és megerősítették, hogy a kötelező oltás sajnos súlyosbított a helyzeten.

„A kis Aurélnak sok terápiára, gyógyszerre és vitaminra van szüksége, ami nagyon drága, ezért döntöttünk úgy, hogy gyűjtést szervezünk számára. Jelenleg a Turócszentmártonban lévő rehabilitációs központba szeretnénk őt eljuttatni, ahol megkapná a megfelelő kezeléseket. Az ehhez szükséges célösszeg 2400 euró” – tudtuk meg Mihály Katalintól, a jótékonysági csoport egyik alapítójától.

Mihály Katica, Ottmár Csintalan Katalin és Kuzma Gréta hozta létre azt a Facebook-csoportot is, ahol licitálni lehet különféle tárgyakra. A licitből 625 eurót már összegyűjtöttek a kisfiú javára, ezt egészítették ki a ruhavásárból befolyt összeggel. 

„Főként olyankor rendezzük meg a ruhavásárt, amikor már úgy érezzük, hogy a licites csoportunk stagnál, kevesebb a felajánlás, és ezzel is szeretnénk kicsit besegíteni. A vásárra a környező falvakból, városokból, ismerősöktől szoktunk kapni felajánlásokat, olyan jó minőségű holmikat, amelyeket már kinőttek, és ezeket értékesítjük elérhető áron” – mondta Katalin.

"Ha bárkinek van felesleges holmija mindig jelzik felénk. Mindig érkeznek újabb és újabb ruhafelajánlások, ruhavásártól függetlenül. Ezeket tároljuk és a következő alkalommal kipakoljuk.

A ruhavásár célja pedig ugyanaz, mint az eddigi eseményeinknek: önzetlen segítséget nyújtani azoknak a családoknak, akik beteg gyermeket nevelnek és nem engedhetik meg maguknak a nagyobb összeg kiadását. Együttes erővel mindig sikerült a kitűzött cél elérése”

– tette hozzá Ottmár Csintalan Katalin.

„Pozitívan értékeltük és zártuk a napot, hiszen nagy volt az érdeklődés. A ruhákat 1-2 euróért árultuk, de voltak olyan vásárlóink, akik 5-10 eurót is adtak egy-egy darabért. Összesen 138 eurót sikerült összegyűjteni, amit átutalunk a kisfiú számlaszámára” – mondta Kuzma Gréta. 

Mivel a célösszeg eléréséhez még 1600 euró hiányzik, ezért a licitiek is tovább folytatódnak, hogy mihamarabb gyógyuláshoz segítsék a kis Kovács Aurélt.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.