2021. június 6., 19:25

Ismert a II. IpolyFeszt programja

2021. június 18-a és 20-a között a Dunakanyari Védegylet Alapítvány jóvoltából immár második alkalommal szervezik meg a Dunakanyar legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiválját, az IpolyFesztet. A rendezvénysorozat 174 programjának tizenkét település ad otthont, köztük három felvidéki község is, így Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés és Nagybörzsöny mellett a szlovákiai Ipolyvisk, Helemba és Zalaba is képviselteti magát.

IpolyFeszt
Fotó: IpolyFeszt

A fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa a Börzsöny és vidéke, valamint az Ipoly-völgye természeti kincseire, a tizenkét település kulturális értékeire, az épített örökségére, továbbá az itt élő mesteremberek alkotásaira, s nem utolsó sorban ennek a csodálatos régiónak a fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, az Ipoly két oldalán élők összetartozására.

Legendás előadók műsora, családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások vízi és természetjáró túrák garantálják a rendezvény színvonalát. A programokat gasztronómiai és kézműves termékek változatos és bőséges kínálata teszi teljessé. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen, így ötvöződjön a szakrális kultúra a világi kultúrával”

– olvasható a rendezvény honlapján.

A színes programok közül három zenés koncertet emelnénk ki: az Ismerős Arcok pénteken Szobon, Deák Bill Gyula szombaton Ipolydamásdon, Nagy Feró és a Beatrice pedig vasárnap Szobon lép színpadra; a márianosztrai börtön színháztermében a Csavar Színház is feltűnik A helység kalapácsa című darabjával. Ipolyvisken a Kingfishers, a Kiss Band és a Swingatlanügynökség mellett a Hungarian Rhapsody (Queen cover) ad koncertet, Zalabán Kovács Koppány, a Phoenix Rt. és Ganxsta Zolee és a Kartel is zenélni fog.

Az Ipoly Fesztet először 2019-ben rendezték meg a környékbeli települések összefogásával; a fesztivál második kiadására a járványhelyzet miatt az idén kerül sor. A díjtalanul látogatható rendezvény fővédnöke Rétvári Bence országgyűlési képviselő. A projekt teljes költségvetése 58 ezer euró, amelyből az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása 50 ezer euró.

További programokról, így a kenutúra, a sárkányhajózás, a gyalogtúra részleteiről, valamint a fesztiválbusz menetrendjéről ide kattintva tudhatnak meg többet.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.