2022. szeptember 3., 08:16

Ipolyságra ért a Légy hű mindhalálig – a hitvalló magyar egyház mártírjai elnevezésű tárlat

A Légy hű mindhalálig – a hitvalló magyar egyház mártírjai elnevezésű kiállítás – a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a Pannonia Polgári Társulás és az Ipolysági Római Katolikus Plébániahivatal jóvoltából az elkövetkező napokban az ipolysági Nagyboldogasszony plébániatemplomban tekinthető meg.

Légy hű mindhalálig
Galéria
+1 kép a galériában
az ipolysági Nagyboldogasszony plébániatemplomban
Fotó: Kaszmán Zoltán

A tárlat táblái olyan mártírhalált halt, megkínzott magyarországi és határon túli egyházi méltóságok életútját mutatják be, akik a legkeményebb diktatúrák idején is ragaszkodtak a hit, a közösség és a magyarság szolgálatához. Vannak közöttük katolikusok, reformátusok és evangélikusok, akik még a nehéz pillanatokban is bátran vállalták a megpróbáltatást.

A kiállítás részletezi többek között Boldog Apor Vilmos, Brenner János, Boldog Sándor István, a kisújfalui születésű Gulyás Lajos, Boldog Meszlényi Zoltán Lajos és Boldog Romzsa Tódor életútját.

A tragikus emberi sorsokat bemutató kiállítást elsőként a Felvidéken a vágfarkasdi református gyülekezet templomában köszönthették. Ipolyságon szeptember 11-éig vendégeskedik.
Légy hű mindhalálig
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.