cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 13., 20:20

Ipolyságon mérik össze erejüket Szlovákia legerősebb emberei

2024. június 23-án 15 órai kezdettel Zlatner Zsolt erősportoló szülőföldjén, Ipolyságon, a város főterén találkoznak az ország erős emberei, hogy eldöntsék, ki idén Szlovákia legerősebbje.

Piros Ferenc Szlovák rekord
Szlovák rekordot döntött a galántai Piros Ferenc erőember kamionhúzásban - a plató tele volt vidám gyerekekkel
Fotó: Szomolai Andrea

Ahogy az a helyi önkormányzat és a Szlovák Erős Férfiak Szövetsége (SASIM) által életre hívott rendezvény versenyfelhívásában olvasható, a versenyzők az alábbi öt szakágban mérik össze tudásukat:

Shoulder Medley nyomáskombináció, tengelyemelés maximális súlyra (kiinduló tömeg: 280 kg), autótartás maximális időre, szuper yoke 330 kg 10/20 m-re + Farmer's Walk/bőröndök cipelése 2x165 kg 10/20 m 90 mp-es időkorlátig, a közönség számára vonzó kamion vagy autóbusz húzása 15/20 m-en 60 mp-es időkorlátig.”

Az egyes szakágakban az egyéni teljesítményekért pontokat kapnak a sportolók, amelyeket később a verseny értékelésekor összeadnak. A legtöbb pontot szerző versenyző nyeri a 2024-es Szlovákia legerősebb embere címet, s lehetőséget kap a világbajnoki selejtező versenyen való részvételre. Az első három helyezett lehetőséget kap arra is, hogy Szlovákiát tovább képviselje az európai kupafutamokon:

A szóban forgó szakágak célja, hogy a sportolók testi-lelki felkészültségét maximálisan próbára tegye, így a közönség szórakoztatásáról és egyedi sportélményéről is gondoskodni fog. Az erőnléti előadások mellett változatos kísérőműsorral és egy zenei együttes fellépésével is várják a közönséget.”

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.