Ipolyi Futóverseny kilencedszer

2021. július 19., 17:07
Szvorák Emese

Július 18-án kilencedik alkalommal szervezték meg az Ipolyi Futóversenyt. A részvételt a délutáni vihar és a járványügyi intézkedések is befolyásolták, emiatt kevesebb külföldi futó állt a rajthoz, mint az előző években. Összesen 119 sportoló élt a versenyzés lehetőségével.

Ipolyi Futóverseny
Fotó: Milan Alberti

A nehézségek ellenére azonban a szervező csapat nem akarta lemondani a népszerű rendezvényt.

„Elhatároztuk, hogy a versenyt időjárástól függetlenül megtartjuk, hiszen futni sem szoktunk mindig ideális körülmények között. Az igazi sportolónak sem eső, sem hó, sem a tikkasztó hőség nem szegi kedvét”- nyilatkozta Marian Duzbaba, főbíró.

Pavol Baculík, losonci alpolgármester, a szervezőbizottság elnöke hozzátette, idén a megszokott távot 6-ról 10 km-re hosszabbították meg, és Rapp helyett Kalondán volt a cél.  

Ipolyi Futóverseny
Fotó: Milan Alberti

A kezdésre az időjárás is megenyhült. A versenyzők 18.00 órakor rajtoltak a losonci B.S. Timrava Színház elől. A 10 km-es távon 15 kategóriában lehetett indulni. A szervezők a kijelölt útvonalon frissítőpontokat helyeztek el és orvosi felügyeletet is biztosítottak.

Végül minden kategóriában a három leggyorsabb versenyzőt értékelték. A résztvevők emlékérmet és ingyenes belépőt kaptak a rappi termálfürdőbe, elismerve ezzel, hogy teljesítették a távot.

A fülekkovácsi Kelemen Gábor 3. helyezést ért el a versenyen. Elmondta, korábban focizott, négy éve fut versenyszerűen.

„Hosszútávfutónak tartom magam, jobbára maratonon szoktam részt venni. Viszont az edzéstervem részét képezi ez a verseny is. Nekem jobban fekszik a hosszabb táv, mert ez a 10 km számomra még mindig túl gyors. Végülis elégedett vagyok a teljesítményemmel. Most futottam az eddigi legjobb időt ezen a szakaszon”- mondta Gábor.

Ipolyi Futóverseny
Fotó: Milan Alberti

Losoncon évente két nagy futóversenyt szerveznek. December 26-án a karácsonyi, nyáron pedig az Ipolyi futóversenyt. 

Kövesse facebook oldalunkat is!