2020. augusztus 20., 14:07

Ipoly menti kerékpártúrák

Az ipolysági városi hivatal a tömegrendezvények hiányában is arra törekedett, hogy a nyár folyamán is megmozgassa a sportolni vágyókat. Az elmúlt időszakban olyan biciklitúrákkal szólították meg a helyi fiatalokat és idősebbeket, amelyeket vízi sportokkal kötöttek össze; mindezt nem titkolt környezetismereti jelleggel és céllal, az Ipoly mentén.

Médialapozó
Fotó: Mesto Šahy
Egy sikeres pályázat után 2016-tól szervezzük ilyen formában a kerékpártúrákat. Volt, hogy 57 gyermekkel mentünk ki kerekezni. A biciklitúrákat nyaranta is meghirdetjük; a soron következő augusztus 22-én fog megvalósulni”

– fogalmazta meg az ipolysági városi hivatal iskolaügyi, ifjúsági és sportszakosztályának vezetője, Révész Angelika.

Ipoly menti kerékpártúrák
Fotó:  Mesto Šahy

Első alkalommal – a helyi városháza elől indulva – a Pereszlény–Ipolyvisk–Tésa–Kemence–Bernecebaráti–Ipolyság-útvonalon haladtak, s néhány órát Visken töltöttek, hogy kajakba, kenuba vagy csónakba ülve megismerkedjenek az Ipoly nyugodt vizével. Mivel a közelmúltban a régióban is beindult az Egy folyóban evezünk elnevezésű projekt, úgy határoztak, hogy csónakázással is összekötik biciklitúrájukat.

Két hete Drégely várát néztük meg, most szombaton pedig, amennyiben az időjárás is engedi, átmegyünk a folyó másik felére, s onnan, a Kopasz-hegyről nézzük meg az Ipoly völgyét. Hontot és Drégelypalánkot érintve érkezünk meg Ipolyhídvégre, ahol ugyan gyorsabb az Ipoly vize, de itt is adott lesz a csónakázási lehetőség”

– árulta el az osztályvezető, aki egyben a helyi Szokolyi Alajos Olimpiai Klub tagjaként is tevékenykedik.

Révész Angelika elmondása szerint nem ritka az olyan eset, amikor valaki egyedül kapcsolódik be a túrába csak azért, hogy közösségben tudja abszolválni azt, úgy ugyanis szívesebben eljárnak tekerni, mint magányosan. A szervezők abban bíznak, hogy az iskolakezdést követően nagyobb számban kapcsolódnak majd be a fiatalok is a kezdeményezésbe, amelyet hamarosan már ipolysági csónakázással is egybekötnének…

Ipoly menti kerékpártúrák
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék