2021. szeptember 16., 20:08

Ingyen lehet buszra szállni Nagyszombat megyében, az Európai Mobilitási Héten

Nagyszombat megyében három személyszállító vállalat, múzeumok és galériák csatlakoztak a szeptember 16. és 22. között zajló Európai Mobilitási Hét programjához – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a megyei hivatal kommunikációs osztálya.

autóbusz
Fotó: unsplash.com
Képünk illusztráció.

Az Európai Mobilitási Hét utolsó napján, az autómentes világnapon minden lakos ingyen utazhat a helyközi buszjáratokon. Ezúttal nem kell érvényes jogosítványt felmutatni. Az ARRIVA Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica versenyeket is szervez az utasok számára.

„A fenntartható közlekedés fejlesztése szorosan kapcsolódik a tömegközlekedés népszerűsítéséhez. Vonzóbbá kell tenni a szolgáltatásokat, hogy minél több ember válassza az autóbuszt. Az éghajlatváltozás miatt és a környezetvédelem céljából megkönnyítjük az elektromos robogóval vagy kerékpárral való utazást is.

Az Európai Mobilitási Hét során mindenkinek lehetősége van arra, hogy az autózás helyett környezetbarát közlekedési eszközzel utazzon"

- mondta Jozef Viskupič megyeelnök.

A régió hat múzeuma és két galériája csatlakozott a kampányhoz, ezek október végéig ingyenesen látogathatók. A látogatóknak fel kell mutatniuk az Európai Mobilitási Hét alatt érvényes buszjegyüket.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.