Illegális autóbontót üzemeltetett egy füleki férfi

Szvorák Emese 2019. szeptember 06., 16:56

A rendőrség ismét engedély nélküli hulladék felhalmozást leplezett le. Ezúttal Füleken, egy elkerített területen leltek rá az illegális autóbontóra. Az üggyel egy 38 éves helyi lakost vádolnak.

Fotó: Radovan Vojenčák/mynovohrad

A megvádolt férfi magán hulladéklerakót hozott létre az udvarán, ahol veszélyes hulladékokat is termelt. „A vádlott a kijelölt helyen kívül gyűjtött és tárolt régi járműveket, amiket alkatrészeire bontott, majd egy ismert internetes hirdetőfelületen tovább értékesítette azokat. A gépjárművekből kiszerelt és szétbontott alkatrészekkel olyan illegális hulladék lerakatot hozott létre, amelynek egy része a veszélyes hulladék kategóriájába tartozik”- tájékoztatott közösségi oldalán a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság. Mindemellett az ott található elektromos kábelek égetésével a férfi jogosulatlanul választotta el a műanyagot a fémektől.

Képgalériánk:
Fotó: Radovan Vojenčák/mynovohrad

Az üggyel a helyi rendőrség környezeti bűncselekményeket felderítő részlege is foglalkozott. A rendőrök rendszeresen szemezgetnek a hirdetések között, hogy illegális telepekre vezető nyomokat találjanak. Ezt az esetet tavasszal észlelték, majd büntetőeljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. Később átadták az ügyet a bűnügyi nyomozóknak, mely jelenleg a vizsgálati szakaszban tart. 

forrás: Polícia SR- Banskobystrický kraj

0 HOZZÁSZÓLÁS