2020. november 19., 18:50

Idén már hároméves a felvidéki cipősdoboz akció

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, amely mára az egyik legjelentősebb segélyszervezetté nőtte ki magát Magyarországon,1996 áprilisában került bejegyzésre azzal a céllal, hogy itthon és külföldön segítse a rászorulókat. 2004-ben indították el cipősdoboz akciójukat, amelynek szlogenje: Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? Ezzel az akcióval pedig karácsonyra gyűjtenek ajándékokat mindazoknak, akik egyébként szenteste anélkül maradnának. A bodrogközi egyetemista lány, Bálint Stefánia Vujity Tvrtko közvetítésével ismerkedett meg a Baptista Szeretetszolgálattal, és 2018-ban felvállalta, hogy a cipősdoboz-akciót a Felvidéken is meghonosítja.

Stefi plakátja

Az elmúlt két évben egyre szélesebb körben szervezte meg a gyűjtést, már nemcsak a Bodrogközben, hanem Eperjesen, tanulmányai színhelyén és Kassán, a Mária Gimnáziumban is.

Miután ez az év szinte mindenben rendhagyónak tekinthető, egy ideig kétséges volt az is, hogy a vírus lehetővé teszi-e a gyűjtés megszervezését, ám amikor Stefánia megkereste a nagykaposi gyermekotthon vezetőjét azzal, hogy elfogadnák-e az összegyűjtött adományokat, ők boldogan igent mondtak, így idén  november 21-én újraindul a gyűjtés, amely december 18-áig tart majd. A többiről már

Bálint Stefánia, a cipősdoboz akció felvidéki jószolgálati nagykövete számolt be portálunknak:

Idén a zárva tartó iskolák miatt új gyűjtési pontokat kellett találnunk. Miután Királyhelmecen a Béke u.1.szám alatt működő Graphic Design-ban egy fotóstúdiót bérelek, sikerült velük megegyeznem abban, hogy gyűjtőponttá váljanak. Nekem ez azért is kényelmes, mert mi is távoktatásban részesülünk az első szemeszterben, így itthon tartózkodom, itt pedig  könnyebb átnéznem a dobozokat, hogy azok lehetőleg többféle apróságot is tartalmazzanak. A másik gyűjtőpont a kistárkányi községháza. Az előbbiben minden hétköznap 8.30 órától 17.00 óráig fogadjuk az adományokat, míg az utóbbiban 8.00 és 15 óra között. Akinek kérdése lenne felém, az megtalál a Facebook Bálint Stefánia– a dobozos lány oldalán, de az adományozók részére is létrehoztam egy felületet, Dobozolók csoportja címmel. Mindkettőn bárki megkereshet, érdeklődhet.

Mi kerülhet ezekbe a dobozokba?

Miután idén kizárólag gyerekek lesznek a megajándékozottak, elsősorban játékokat, könyveket, tanszereket, kreatív feladatok alapanyagait, tartós élelmiszereket, illetve öltözék-kiegésztőket, sapkát, sálat, kesztyűt stb. várunk a dobozokba. A lényeg az, hogy minden jó állapotú legyen, az élelmiszerek szavatossága se járjon le. Akinek további kérdése is van, az megtalál a 0915-366279-es telefonszámon.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.