Holnap nyit a rimaszombati oltóközpont

2021. április 7., 17:17
Virsinszky Tamás

Április 8-án, csütörtökön nyitják meg a rimaszombati Kereskedelmi- és Szolgáltatóipari Szakközépiskola tornatermében berendezett nagy kapacitású oltóközpontot.

Az oltóközpontban egy ideje már minden készen áll, a vakcinák hiánya miatt azonban eddig nem tudtak megnyitni. Besztercebánya megye eredetileg március 12-re tűzte ki a rimaszombati oltóközpont beindítását, de a vakcinahiány miatt csaknem egy hónapos csúszás lépett fel. 

A sajtótájékoztatóval összekötött hivatalos megnyitóra csütörtökön 9:30 órától kerül sor, amelyen részt vesz Ondrej Lunter, Besztercebánya megye alelnöke is

– erősítette meg portálunknak Cziprusz Zoltán megyei képviselő.

A megye által működtetett négy oltóközpontban (Besztercebányán, Breznóbányán, Zólyomban és Losoncon) március végéig mintegy 20 ezer embert oltottak be. 

A megye alelnöke ugyanakkor rámutatott, hogy az oltási kapacitás már most meghaladja a heti 11 ezer adagot, és szükség esetén akár heti 55 ezerre, illetve napi 16 órás üzemeltetés mellett akár heti 110 ezerre is növelhető. A megyei oltóközpontokba érkező oltóanyagok száma viszont mindössze átlagban ötezer darab hetente. 

Ondrej Lunter - mobil oltóközpont
Fotó: Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK)

Közben Besztercebányán a mai nap folyamán bemutatták azt a mobil oltópontként szolgáló autóbuszt, amely a megye területén az oltóközpontoktól távol eső falvakban segítené – elsősorban – a nyolcvan év felettiek oltását.