2022. szeptember 10., 10:45

Hogy néz a tanév elé a párkányi Ady Endre Alapiskola

Mi lesz az idei év legnagyobb kihívása a 670 összlétszámú iskolában? Mivel tudták segíteni az iskolakezdést, emelkedik-e az ebéd ára és a napközi díja? Erről és egyebekről beszélgettünk Bacsó Péterrel, az iskola igazgatójával.

mindenkinek-becsengettek.jpg
Fotó: facebook
A legnagyobb kihívást, az energiaárak irdatlan növekedése jelenti. Kérdés, hogy az állam hozzájárul-e a megnövekedett energiaköltségek kiegyenlítéséhez. Mi már tudjuk, mennyi hozzájárulásra lenne szükségünk, hogy a tanévet gond nélkül be tudjuk fejezni. Kérvényeztük a költségek kiegészítését, ez egyelőre nem érkezett meg”

– tudtuk meg tőle.

Az iskolavezető bízik abban, hogy a Covid már nem fogja túlzottan befolyásolni az iskola mindennapi életét.

„Az iskolaügyi minisztérium is biztatja az iskolákat, nyugodtan szervezzék meg sí- és úszótanfolyamaikat, valamint a megszokott közösségi rendezvényeket és a karanténkötelezettség sem vonatkozik már egész osztályokra” – fűzte hozzá.

Suliváró az Adyban
Fotó:  facebook
Az iskola a nyáron háromnapos suliváró programot szervezett

Kiderült az is, a napközi díját nem növelték, azért, hogy ne terheljék meg túlzottan a családokat, és az ebédnél is csak kisebb árkiigazítás történt. Igyekeznek szociálisan érzékenyen eljárni, ahol csak tudják, megtartják az eddigi árakat.

A Rákóczi Szövetségnek nem tudom eléggé megköszönni az iskolatáskákat és az iskolakezdéshez nyújtott tízezer forintos anyagi támogatást, amit majd e hónap 20-án adnak át a szülőknek. Munkájuk elérte a célját, mert látjuk, régiónkban emelkedőben van a magyar osztályokba beíratott elsősök száma. Nálunk is négy első osztály nyílhatott”

– sorolta a jó híreket. 

Az iskolakezdést és a beilleszkedést megkönnyítendő a nyáron háromnapos suliváró programot szerveztek, akol a leendő elsősök megismerkedhettek osztályfőnökükkel. Így a tanévnyitón már ismerősként köszönthették egymást.

Habár tanerőgondok országos szinten vannak, szerencsére ez erre a régióra nem jellemző. A legnehezebb természettudományos tantárgyakhoz szakost találni, de a párkányi alapiskolában most ezzel sincs gond.

tábor Adysuli
Fotó:  facebook
Négy tábort is szervezett az iskola a nyár folyamán
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.