cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. július 8., 12:39

Határtalan kerékpáros ismeretbővítés - KÉPEKKEL

A szlovák-magyar határ mentén az elmúlt években egyre több kerékpárút épült ki, a bringások pedig szívesen tekernek át akár ezeket is használva másik országba, ahogy történt ez szombaton Medve községnél is.

Csavargo kerekpartúra
Galéria
+9 kép a galériában
Fotó: Bodó Károly

A Csallóköz Natúrpark szervezésében megvalósult rendezvényen Hervay Rozália vezetésével Medve, Szap, Kulcsod bringásai, köztük az éppen ott táborozó gyerekekkel előbb megismerkedhettek a biztonságos és határon átnyúló kerékpározás fő szabályaival a közlekedésrendészet munkatársainak köszönhetően, majd volt lehetőség vérnyomásuk és vércukorszintjük megmérésére is a helyi vöröskereszt szervezetének köszönhetően.

Csavargo kerekpartúra
Fotó:  Bodó Károly

A hasznos információk begyűjtése után a CsavarGO kerékpártúrán közel százan kerékpárra pattantak majd találkoztak a Hobbikerékpárosok Országos Klubja győri csoportjának tagjaival, akik ezen a hétvégén áttekertek a Csallóköz déli csücskébe.

Csavargo kerekpartúra
Fotó:  Bodó Károly

A szigetközieket vadgulyással fogadták a szervezők és a helyi vadászok, majd megtekintették a medvei árvíz emlékművét és a csallóközi állatvilág megismerésével folytatódott a baráti program, amelyet mint a szervezők kérdésünkre elárulták, továbbiak követnek majd a határ mindkét oldalán.

Csavargo kerekpartúra
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.