Hamarosan VárLak Családi piknik Füleken

2020. július 30., 17:51
Szvorák Emese

A Iuvenis Neogradiensis csapata idén a tervezett háromnapos programsorozat helyett kétnapos rendezvénnyel kedveskedik a gyerekeknek, családoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt. Augusztus 29-én és 30-án a VárLak Családi piknikre és filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket.

A koronavírus-járvány miatt idén a nyár egyik legütősebb bulija, a VárLak fesztivál is szerényebb formában valósul meg Füleken, a fesztivál könnyűzenei része ugyanis a korlátozások miatt elmarad. Ahogy Szvorák Dávid, a Iuvenes Neogradiensis alelnöke, főszervező tájékoztatott: egyrészt anyagilag sem lenne kivitelezhető, másrészt az önkormányzat is úgy döntött, hogy elővigyázatossági és higiéniai okok miatt idén nem ad teret a nagy tömeget bevonzó koncerteknek.

A családi rendezvény viszont megmarad, melyre rengeteg színes gyermekprogrammal várják a legkisebbeket és szüleiket egyaránt.

A már hagyományos Családi pikniket augusztus 29-én, szombaton tartják a várudvarban. A 14 órától kezdődő rendezvényen lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, falmászás, 7 próbás vetélkedő, íjászat és íjászbemutató a Füleki farkasok közreműködésével, babasarok, gyermekszínház és bábelőadás a Mesefigurákkal, és a hagyományokhoz híven, a feladatok sikeres teljesítését követően, megválasztják a nap királyát és királynőjét. A délután különleges csemegéje lesz a Kiflihajó zenekara és az Irigy Hónaljamirigy koncertje.

Augusztus 30-án, vasárnap, közönségtalálkozóra várnak minden érdeklődőt. Zacher Gábor toxikológus és Fekete Ibolya rendező érkeznek Fülekre, akikkel Endrődi- Mike Attila beszélget a magyar közösségi házban.

Várlak

„Zacher Gáborra azért esett a választás, mert a városban sajnos egyre nagyobb problémát jelent a droghasználat, ezért fontosnak tartottuk, hogy beszéljünk róla, és a témában felvilágosítást nyújtsunk. A doktor úrtól emellett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan is tájékoztatást kérünk, mivel ő saját tapasztalatból tud mesélni arról, hogyan terhelte le a magyarországi egészségügyet a járvány, hogyan próbálnak megküzdeni vele, illetve külföldi tapasztalatokról is beszámol. Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című filmje a XX. századi magyar történelmi eseményeket dolgozza fel családregény fomájában. Őt a film hátteréről faggatjuk majd, és a beszélgetést követően levetítjük azt a közönségnek“ – avatott be a főszervező, hozzátéve: a rendezvény megvalósítása során az összefogásra, a közös munkára törekednek.

A vezetőségi tagok munkáját aktivista gárda segíti, a szervezésből a füleki ICS és a füleki Csemadok is tevékenyen kiveszi a részét, de a helyi vállalkozók is bőkezűen támogatják a fesztivált.

Nélkülük nem lenne sikeres a rendezvény. Zárszóként hozzátette: a jövő évi fesztivált újra háromnaposra tervezik. Két napos könnyűzenei programot, családi pikniket és közönségtalálkozót szerveznek, és a tőlük megszokott módon újdonsággal is készülnek. Aki nem szeretne lemaradni, már most írja be a naptárába a jövő évi fesztivál dátumát: 2021. augusztus 27-29., VárLak!

Kövesse facebook oldalunkat is!