2023. március 10., 18:26

Hamarosan nekilátnak a Medve és Nagymegyer közti út felújításának

Április harmadikán, hétfőn megkezdődnek a Medve és Nagymegyer közötti sokat szidott, "rázós" útszakasz felújítási munkálatai.

Vámosszabadi
Archív felvétel
Fotó: TASR

A munkálatok miatt az érintett szakaszról egy időre kitiltják a teherforgalmat. A szabályozás a vámosszabadi határátkelőt is érinti majd, a hídra sem lehet majd felhajtani tehergépjárművel, sem Szlovákia, sem Magyarország felől. 

Az útépítés ugyan nem jár a magyar-szlovák határon lévő közúti híd lezárásával, azonban a Vámosszabadi határátkelőhely a személy- és autóbuszforgalom számára lesz csak elérhető, a 3,5 tonna feletti gépjárműveket Komárom felé terelik.

Ezek a járművek a magyarországi oldalon a 14-es főút - 813-as főút - M19-es autóút - M1-es autópálya - 13-as főút útvonalon közlekedhetnek a felújítás ideje alatt.

A közútkezelő arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkálatok ideje alatt a közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk. Ugyanakkor az M1-es autópálya forgalma is erősebb lehet, ezért ajánlott indulás előtt tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről az utinform.hu weboldalon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.