2021. október 6., 10:49

Hamarosan megújul a Fülek- Ajnácskő közötti megyei út

A Besztercebányai Megyei Önkormányzat közel 10 km-es útszakaszt újít meg a Losonci járás déli részén, Fülektől egészen a Rimaszombati járáshatárig. Az 571-es másodosztályú út javítási munkálatai között nyolc híd és 14 ún. közúti áteresz rekonstrukciója is szerepel.

Útjavítás Besztercebánya megye
Fotó: google.maps

Agócs Attila, besztercebányai megyei képviselő portálunknak elmondta: az említett útszakasz jelenleg rendkívül rossz állapotban van, ezért a megye már több éve szeretne forrást találni a felújítására.

Az IROP programból sikerült támogatást szerezni a munkálatokra. A tervezők eredetileg 4,3 millió euróra számították ki a mintegy 9,5 km-es szakasz felújítási árát.

A versenyeztetést követően ez az összeg 2,5 millió euróra csökkent. Az aszfalttakarón kívül nyolc hidat és 14 ún. közúti átereszt fognak rekonstruálni ebből a pénzből”- nyilatkozta a képviselő, hozzátéve: a kivitelező cég az Eurovia SK.

„A rekonstrukció a Losonctól Fülek felé jövő bekötőutat is érinteni fogja. A temető feletti V kereszteződés megváltozik, ezáltal várhatóan biztonságosabb lesz ott a közlekedés. A bekötő szakaszon mintegy 250 méteres szakasz kap új aszfalttakarót. Ezen felül a füleki Malom utcától kezdődően egészen a Rimaszombati járáshatárig megújul az említett útszakasz, amely Sídet, Csomát és Sőreget is érinti”- tette hozzá a képviselő.

Agócs Attila elmondása szerint az IROP-os csomagba eredetileg 5 szakasz felújítását tervezték, amiben az 571-es másodosztályú út javítása nem szerepelt. Majd képviselői nyomásra mégis bekerült a tervezetbe. Így az eredeti 5 szakasz helyett végül 10 útszakasz kerül felújításra.

A versenytárgyalás lezajlott, jelenleg az utólagos minisztériumi ellenőrzések zajlanak. A kivitelezési szerződés aláírását követően az aszfaltozási munkálatok jövő tavasszal kezdődhetnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.