2021. szeptember 14., 13:06

Gyorsabban eljuthatunk busszal Kassáról Rozsnyóra

Új, expressz autóbuszjárat köti össze Kassát Rozsnyóval, illetve Dobsinával és Nagyrőcével. Az új járatok 90 perc helyett 75 perc alatt teszik meg a Kassa–Rozsnyó távot.

autóbusz busz Eurobus tömegközlekedés
Fotó: TASR

A klimatizált, WiFi-hálózattal és dönthető ülésekkel rendelkező autóbuszokat Kassa megye az Eurobus vállalattal üzemelteti. Míg egy klasszikus buszjárattal másfél órát tart eljutni Kassáról Rozsnyóra, az új expressz járat 75 perc alatt teszi meg a távot.

A busz megáll Szepsiben, Tornagörgőn, Szádalmáson, Krasznahorkaváralján, majd Rozsnyón.

Némelyik buszoknak itt a végállomásuk, míg mások Nagyrőce vagy Dobsina felé veszik az irányt.

„A klasszikus járatokhoz képest az expressz buszok esetében felére csökkentettük a megállók számát, aminek köszönhetően az utasok gyorsabban jutnak el Kassáról Rozsnyóra, a menetidő 15 perccel csökkent.”

Az expressz buszok bevezetésével növelni szeretnénk a buszközlekedés konkurenciaképességét az autózással szemben, illetve gyorsabb összeköttetést akarunk kínálni az utasoknak, elsősorban a munkába vagy iskolába ingázóknak”

– fejtette ki Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Az új, expressz járatok munkanapokon közlekednek. Kassa irányába Nagyrőcéről 4.20-kor indul busz (ez 5.15-kor megy tovább Rozsnyóról), Dobsináról 5.30-kor (Rozsnyóról 6.05-kor), illetve Rozsnyóról 15.15-kor. Kassáról 10.00-kor indul busz rozsnyói végállomással, 14.45-kor Nagyrőcére (16.00-kor van Rozsnyón) és 16.45-kor Dobsinára (18.00-kor érkezik Rozsnyóra).

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!