2020. május 28., 17:21

Gyilkossági kísérlettel is meggyanúsították Vladimír M.-t a Basternák-ügyben

Vladimír M.-t, aki vádlottként áll a Speciális Büntetőbíróság előtt Basternák László, Ógyalla polgármesterének meggyilkolása ügyében, most gyilkossági kísérlettel is meggyanúsították.

Vladimír M.
Fotó: TASR

Basternákot 2010. július 9-én gyilkolták meg.

A gyanú szerint Vladimír M. lőtt rá március 3-án a polgármesterre.

„A vizsgálat folyamatban van, ezért egyelőre nem adhatunk részletes tájékoztatást"- közölte a TASR hírügynökséggel Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal szóvivője.

Az ügyről a Markíza televízió tájékoztatott csütörtökön. A tévé értesülései szerint Basternák és felesége épp a kutyasétáltatásból tért haza, amikor valaki rálőtt a férfira. Basternák túlélte a támadást.

Vladimír M. tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz.

A volt polgármestert később meggyilkolták, az ügyben Roman O.-t vádolják azzal, hogy megrendelte Basternák meggyilkolását. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze Alena Zs. ellen a bűncselekmény közvetítése miatt emelt vádat, Vladimír M.-t pedig azzal vádolják, hogy átvette a megrendelést és megbízást adott Basternák megölésére. Štefan Kaluzt, aki Basternákot lelőtte, jogerősen 25 év börtönre ítélte a bíróság.

Vladimír M. és Kaluz František Borbélynak, a pozsonyi (Bratislava) Sýkora-klán egyik főnökének dolgozott biztonsági őrként.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.