2020. május 26., 19:19

Gyermekparkot adtak át Köbölkúton

Ma délután került sor Köbölkúton a megújított központi játszótér átadására, amely gyermekparkká alakult, ahol a gyermekek biztonságos körülmények között játszhatnak és a szülők is megpihenhetnek, szórakozhatnak.

Galéria
+9 kép a galériában

A gyermekpark szalagját Szőcs Ferenc polgármester és Bolya Szabolcs alpolgármester vágták át, és a gyerekek boldogan vették birtokba. Még a fagylaltos is alig bírta őket lecsalogatni az új játékokról.

A polgármester elmondta, a játszótér fennállásának 16 éve alatt a játékeszközök elöregedtek, nem voltak teljesen biztonságosak, ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy az óvoda játszóterének átadása után a központi játszóteret is megújítja. Hozzátette, nem lett volna értelme csak az egyes elemeket kicserélni, mert az idő vasfoga mindegyik játékszeren nyomot hagyott. A mostani játékok modern, vaselemes konstrukciók.

„15 ezer eurós beruházást hajtottunk végre. Több játékeszközt sikerült kihelyeznünk, mint amennyi a régi parkban volt. A parkot körülvevő kerítés javítását is elvégeztük, a hiányzó elemeket pótoltuk, átfestettük, a fákat lenyestük és magát a parkot is tágasabbra alakítottuk. Emellett elhelyeztünk itt fa árnyékolót padokkal, ez az uzsonnázó és pihenőhely már nagyon hiányzott a parkból” - ecsetelte a felújítás részleteit Szőcs Ferenc.

Megújulás önerőből

Bolya Szabolcs alpolgármester hozzáfűzte, öröm, hogy ebben a vírusjárvány okozta nehéz gazdasági helyzetben is tudott az önkormányzat nemcsak erre a gyermekparkra, de az óvodai játszótérre is pénzeszközöket fordítani, hiszen minden esetben nem lehet pályázati lehetőségre várni.

Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.