2022. január 12., 16:44

Gyerekcsalogatókra figyelmeztetnek Zsigárdról. Egy bajba jutott gyermek vallomása

Újabb gyerekcsalogatós eset tartja félelemben a Vágsellyei járás falvainak lakóit. Egy zöld Felícia típusú gépjármű roma utasai félemlítettek meg, és próbáltak az autóba csalogatni egy hatodikos, éppen iskolába tartó gyermeket.

rendőrség
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Zsigárd községben január 12-én, szerdán reggel szólítottak le ismeretlen férfiak egy iskolába igyekvő kisgyermeket azzal, hogy üljön be hozzájuk az autóba, és elviszik haza. A gyermek édesanyja értesítette a rendőrséget és a környező falvak vezetőségét is az esetről.

Jacsa Kertész Marika, a hatodikos fiú édesanyja portálunknak is elmondta, mi történt. Elmesélte, szinte minden reggel együtt indulnak a főút menti otthonukból munkába és iskolába, de ma kivételesen a gyermek hamarabb indult el, mert késében voltak.

„A fiam kiment a járdáról a főút mentére, hogy könnyebben tudjon haladni, éppen akkor jött egy fehér tetejű zöld Felícia, és elkezdte leszorítani a gyereket az útról” – meséli szomorúan az édesanya. A fiú további elbeszélése alapján megtudjuk, hogy a Felíciában három, negyven év körüli roma férfi ült, és elkezdték csalogatni, ijesztgetni a gyermeket, azzal, hogy üljön be hozzájuk, majd ők hazaviszik. Ki is akartak szállni az autóból, de annak nem nyílt ki az ajtaja. A hatodikos diáknak szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy felmérje a helyzetet, mikor meglátta, hogy a közelben a járdán egy bácsi söpröget, elkezdett futni a felnőtt felé. Ekkor a Felícia elhajtott. Az édesanya, aki kerékpáron indult munkába ekkor érte utol a gyermeket, aki zaklatottan mesélte el a történteket.

Marika a helyi KIC-ben (Kulturális – közösségi és tájékoztató központ) dolgozik. Mikor beért munkába, azonnal értesítette a falu vezetőségét és az iskolát a történtekről, a későbbiekben már a környező települések is kihirdettették az esetet és fokozott óvatosságra szólították fel a szülőket. A környéken az elmúlt napokban nem ez volt az első gyerekcsalogatós eset. Érkeztek már hasonló hírek a Zsigárdhoz közeli Nádszegről és Nyárasdról is.

„A fiam akkor is nagyon megijedt, mikor a nádszegi esetről tudomást szereztünk. Még én nyugtatgattam őt, hogy ne féljen, biztonságban van. Szerencsére azért elmondtuk neki, mit kell tenni hasonló esetben, ő pedig keresett is egy felnőttet, akihez odafuthat” – mesél tovább Marika, aki az esetet a rendőrségen is jelentette. A délutáni órákban a vágfarkasdi rendőrkapitányságról fel is keresték a családot, felvették a vallomást. A falu kameráinak felvételein látszik az eset, az autó is, de a rendszámot a rendőrök sem tudták leolvasni. A rendőrség megígérte a fokozott készenlétet a hasonló esetek elkerülése miatt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.