2021. szeptember 29., 08:49

Gyere biciklivel az iskolába!

A pozsonyeperjesi alapiskola és óvoda diákjai és pedagógusai adnak a környezettudatosságra, ezért beneveztek a minisztérium által kiírt projektbe – Gyere biciklivel –, amely szeptember 27-től egészen október 1-jéig tart. 

Pozsonyeperjes-biciklivel-a-suliba
Fotó: Alapiskola és óvoda Pozsonyeperjes

A minisztérium által meghirdetett projekt lényege, hogy minél több gyermek jöjjön biciklivel iskolába, a részt vevő iskolát pedig értékes ajándékokkal jutalmazzák.

Színes plakátokkal, fotókkal tudjuk majd ezt a rendezvényt illusztrálni, amellyel tulajdonképpen felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy sokkal jobb védeni a környezetet, mint ha csak rombolnánk. A múlt heti autómentes napon is sokan részt vettek: a százharminckilenc gyerkőcből hetvenegy gyermek csatlakozott. A rossz idő ellenére reggel találkoztunk a nebulókkal a templomnál, majd onnan sétáltunk el együtt az iskolába"

 – nyilatkozta portálunknak Győri Angelika, az iskola újdonsült igazgatónője, aki benevezte az intézményt a versenybe. 

Pozsonyeperjes-biciklivel-a-suliba
Fotó:  Alapiskola és óvoda Pozsonyeperjes

Az iskola szeretne minden hónapban egy napot a környezettudatosság jegyében eltölteni a gyerekekkel, így a következőkben újra megszervezi majd találkozóját a templomnál és sétára hívja majd a kicsiket.

A gyerekek szerint séta közben jó volt beszélgetni, nem nyomkodták a telefonokat és figyeltek a másikra. A legkisebbek pedig élvezték, hogy egyedül jöhettek iskolába, s nem a szüleik vitték őket" 

– emlékezett vissza az igazgatónő. 

Győri Angelika szeptember 1-től megbízott igazgatója az intézménynek, a kinevezése fél évig (február 28-ig) szól. Eddig igazgatóhelyettesként tevékenykedett az iskolában, Varga Denisza, az előző igazgatónő mellett. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.