Gútai származású zenész lett a Ladánybene 27 új billentyűse

ma7 2019. június 13., 11:05

A legendás reggae zenekar a Hajómalom fesztivál sajtótájékoztatóján jelentette be hivatalosan is a hírt, miszerint 2019-től Fűri Tamás alias “Lumbi” erősíti a csapatot.

Fotó: Hajómalom Fesztivál

Ebben a felállásban először játszanak majd együtt Gútán a 2019. augusztus 16–17-én zajló II. Hajómalom fesztiválon. A pénteki nyitónap másik zenekara a felvidéki Gorlo Volka akik akusztikus minimál popot játszanak és az ő gútai vonatkozásuk pedig nem más, mint a dobosuk Gőgh Ákos-Oggy, akinek ez a 3. párhuzamosan futó projektje, amiben a ritmust üti.

A helloGúta polgári társulás 2019-ben már másodízben rendezi meg a Hajómalom Fesztivál a festői szépségű gútai hajómalom területén

“Ízek, dallamok, barátok” szlogennel. A társaság két alelnöke Forgács Attila és Kárpáty Ernő elmondta: A rendezvény küldetése, hogy rávilágítson a hajómalom melletti “Dögös” területében rejlő turisztikai lehetőségekre.

Fotó: Hajómalom Fesztivál

Mindezt igényes programok, gasztronómiai és zenei élmények mentén, a felvidéki vonatkozásokat előtérbe helyezve. A pénteki nap közéleti programjaként Nyitra Megye támogatásával egy konferenciát szerveznek “Quo Vadis, Gútai turizmus” címmel, ahol majd ünnepélyes keretek között átadásra kerül a tavaly alapított Pro Turismo díj is, amit minden évben az a személy vagy társaság kap, aki legtöbbet tett a helyi turizmusért.

Idén is 5€-s napijegy fejében lesz látogatható a fesztivál, azonban most lehetőség nyílik 8€-ért két napos bérletet is vásárolni.

Újdonság, hogy a jegyeket online is meg lehet vásárolni a oneticket.sk oldalon. A jegyár a programokon túl kedvezményekre jogosít, utalványokat, kóstolójegyeket tartalmaz, valamint a hajómalom látogatás is benne lesz a fesztivál ideje alatt, ami egyébként 2€ év közben.

Képgalériánk:
Fotó: Hajómalom Fesztivál

A szombati nap programjáról egyelőre nem árultak el még semmit a szervezők, mondván tavaly is pozitívan hatott az érdeklődésre a titokzatos előkampány.

Annyit elárultak, hogy sok izgalmas kísérőrendezvény és gyermekprogram színesíti majd a rendezvényt. Azt ígérték, hogy egy hónap múlva bemutatásra kerül a többi fellépő és attrakció is, szóval érdemes lesz figyelni a hajómalom fesztivál facebook oldalát mert értékes nyereményjátékokkal is készülnek. Támogatóik a Vitaflóra és a Kisebbségi Kulturális Alap. Partnereik a Vis Vitalis és a Gútai Jazzbarátok Köre.

0 HOZZÁSZÓLÁS