2019. október 11., 13:52

Gondok adódtak az érsekújvári bérlakások átadásával

Megkezdte a város az Andódi úton épült bérlakások kolaudálását, a végleges átadással azonban gondok vannak. Érsekújvár 43 bérlakást épített az Állami Lakásfejlesztési Alap (ŠFRB) támogatásával.

önkormányzati bérlakások
Eredetileg áprilisra terveztük a kolaudációt, de a kivitelező nem tartotta a határidőket, végül el kellett állnunk a szerződéstől. Az építést végző cég többszöri felszólításra sem távolította el a területet körbevevő kerítést, hogy megkezdődhessen a kolaudálás, végül azt a városnak kellett megtennie”

- tájékoztatott az önkormányzat.

A kolaudációt a hónap végéig akarják lezárni, a város vezetésének tájékoztatása szerint a problémák nem befolyásolják a lakások kiutalását.

Az építkezés 2017-ben kezdődött a Nyugat II-es lakótelepen, a szerződés szerint a kivitelezőnek 20 hónap alatt kellett felépítenie a bérházat.

A város júniusban vette át a lakásokat, de hiányosságokat fedeztek fel, ezek eltávolítására újabb határidőt kapott a kivitelező, egyúttal meg kellett volna építenie az épületek körüli járdákat.

„Mivel ez nem történt meg, október 3-án a város kénytelen volt elállni a szerződéstől” - közölte a városi hivatal.

A lakásfejlesztési alap 2,2 millió eurót hagyott jóvá a bérlakások felépítésére, ahhoz, hogy a város megkapja a teljes támogatást, határidőre le kell zárni a kolaudálást.

A cég több bérlakást épített már Érsekújvárban, és teljes mértékben tisztában van azzal is, mik a feltételei annak, hogy a lakásfejlesztési alaptól megkapjuk a támogatást. Az év végéig minden számlát el kell küldenünk az alapnak, és végre el akarjuk kezdeni a bérlakások kiutalását”

- mondta Klein Ottokár polgármester.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.