2020. október 14., 14:32

Gömörben és Nógrádban is zár alatt a focipályák

Nyolc hónapnyi kihagyás után indultak útjára az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságok, de előbb a nézőket tiltották ki a koronavírus második hulláma miatt, majd október közepén úgy döntöttek, csak a legfelső osztály mérkőzéseit játszhatják le, de azokat is nézők nélkül. Gömörben és Nógrádban így ismét idő előtt fejeződött be a szezon, bár a fülekiek már a legutolsó három mérkőzésüket is kénytelenek voltak elhalasztani.

Fotó: JDJ

„Nyolc focista és az edző asszisztense is pozitív tesztet produkált” – számolt be a füleki eseményekről Agócs Attila, a város polgármestere. A fülekiek legutóbb szeptember 27-én, a 9. fordulóban a veszeleiek (Oravské Veselé) léptek pályára hazai pályán, s meglehetősen erőtlen, felejthető játék után ki is kaptak 1:0 arányban. Három nap múlva, az előrehozott 15. fordulóban ismét hazai pályán léptek volna pályára, de a rakolciak (Rakytovce) elleni mérkőzés már elmaradt, ugyanis menet közben robbant a bomba, a város alpolgármestere, aki egyúttal a klub elnöke is, Visnyai Attila tesztje pozitív lett, így a fülekiek ezt a következő mérkőzéseket, köztük a rimaszombatiak elleni idegenbeli derbit is kénytelenek voltak lemondani.

Több tárgyalást is folytattunk a Közép-Szlovákiai Labdarúgó-szövetséggel a mérkőzések elhalasztása miatt, de jelenleg teljesen bizonytalan vagyok”

– tudtuk meg Agócstól, így a fülekiek talán még reménykedhetnek benne, hogy mindegyik elmaradt mérkőzésüket valamikor tavasszal folytatni tudják.

A rimaszombatiak viszont legkevésbé sem örülhetnek a kényszerszünetnek, ugyanis a 9. fordulóban Turócszentmártonban elszenvedett 4:0-ás vereség után felszálló pályára kerültek, s Zólyomban és Liptóselmecen (Liptovská Štiavnica) is győzni tudtak, utóbbi helyen ráadásul úgy, hogy a házigazda a 27. percben már 2:0 arányban vezetett, s ekkor nem sokan fogadtak volna arra, hogy a rimaszombatiak megfordítják a meccs állását. De Vargic két és Juhász Csaba góljaival sikerült, s a hétvégén a losonciak következtek volna hazai pályán. Azok a losonciak, akik meglehetősen felemás játékot mutatnak, képesek pozitív és negatív meglepetésekre egyaránt. A kálnóiakat idehaza 4:1 arányban legyőzték,  Liptóújváron 3:3 arányú döntetlent értek el, s 2:2-es döntetlenre futotta odahaza a veszeleiek ellen is. A táblázaton a legjobban a rimaszombatiak állnak a 6. helyen 19 ponttal (11 mérkőzésből), a losonciak  16 ponttal a kilencedik helyen tanyáznak (12 mérkőzésből), míg a kilenc mérkőzést abszolvált fülekiek 14 ponttal a 11. helyen várják a valamikori folytatást.

A IV. ligában a két gömöri csapat közül a tornaljaiak a remek kezdés után leszálló ágba kerültek, míg az idényt a vártnál jóval halványabban kezdő (igaz, a Szlovák Kupában remek teljesítményt nyújtó) ajnácskőiek végre felébredtek kezdeti Csipkerózsika-álmukból.

A Piszár József által vezetett tornaljaiak a 9. fordulóban Tótgyarmaton 3:1 arányban kikaptak, majd csak 2:2-es döntetlenre futotta hazai pályán a feketebalogiak ellen, addig az ajnácskőiek az utolsó helyen álló herencsvölgyiek elleni hazai 4:0 arányú győzelemmel kezdték meg a felzárkózást, majd Poltáron szereztek egy pontot (1:1), s következhetett odahaza a gömöri vetélytárs. Az ajnácskőiek a 33. percben az idény közben Feledről a csapathoz szerződött Lakatos István vezetésével szerezték meg a vezetést, majd a második félidő elején Trizna Csaba növelte a hazai csapat előnyét. A biztos 3:0 arányú győzelmét újabb találatával Lakatos István biztosította be. A tornaljaiak még mindig – igaz, már 9 pontos hátránnyal – a második helyen állnak a 30 pontos padkóciak (Podkonice) mögött, az ajnácskőiek immár 12 pontot szerezve feljöttek a 10. helyre.

Az V. ligában egyre nagyobb a káosz, a klenóciak játékoshiány miatt kiléptek a bajnokságból, a 11. forduló hét mérkőzéséből csak négyet bonyolítottak le. Meglepő eredményeket produkált az utolsó helyen álló vámosfalviak (Mýtna) csapata, amely előbb nagy meglepetésre idegenben a 0:2 állást megfordítva (Múčik Zsolt két góljával vezettek a felediek) 3:2 arányban legyőzte a feledieket, aztán odahaza sima 2:0 arányú vereséget szenvedtek a ragyolciaktól. A táblázaton nem nagyon érdemes elidőzni, hiszen egyedül az ipolybalogiak abszolválták mind a 11 mérkőzésüket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.