2019. április 30., 16:20

Gasztronómia és kultúra Rozsnyó főterén

Harmadik alkalommal adott otthont 2019. április 30-án gasztrokulturális fesztiválnak Rozsnyó. A város főterén a kultúrműsor mellett magyarországi és szlovákiai kézműves termékek, őstermelői élelmiszerek várták az érdeklődőket.

img_5762.jpg
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergő

A Rozsnyó városa, Magyarország Kassai Főkonzulátusa és a Csemadok Rozsnyói Alapszervezete rendezésében megvalósult, a gasztronómiát és a kultúrát összekapcsoló rendezvény műsorában mások mellett fellépett a Labyrynt Együttes, a rozsnyói óvoda, Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola Pedagógus Énekkara, a szilicei Kökörcsin népdalkör, a rozsnyói Šafárik Gimnázium diákjai.

Lach János, Rozsnyó alpolgármestere
Fotó: Fábián Gergő
Lach János, Rozsnyó alpolgármestere

Lach János, Rozsnyó alpolgármestere az önkormányzat nevében köszöntötte az érdeklődőket. Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja kiemelte, örömmel tölti el, hogy Rozsnyó városa évről évre, immár harmadik alkalommal a főkonzulátus és a Csemadok által kezdeményezett rendezvény mögé áll.

Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja
Fotó: Fábián Gergő
Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja

„Bízom benne, hogy a következő években is lesz folytatása, hisz az a küldetése, hogy a régióban élő és dolgozó termelők, őstermelők, vállalkozók színvonalas, minőségi termékeit megismertesse az itt élő emberekkel, hogy ezek a vállalkozók egymást is megismerjék, lemérhessék, hol tartanak, láthassák egymás termékeit, árucikkeit” – mondta Haraszti Attila, hangsúlyozva, a fesztivál fontos eleme, hogy a bemutatott ételekhez, a kézműves és őstermelői piachoz egy kulturális élmény is kapcsolódik.

img_5762.jpg
+21 kép a galériában
Megosztás
Címkék