2023. február 25., 15:39

Galántán hallatta a szívek dallamát a legendás Apostol együttes

Az öt évtizede fennálló Apostol együttes adott nagykoncertet Galántán. A mátyusföldi közönség álló vastapssal ünnepelte a legendás zenekart.

Apostol
Galántán koncertezett az Apostol
Fotó: Szomolai Andrea

Hosszú idő után a mátyusföldi Galántán koncertezett a legendás Apostol magyar könnyűzenei együttes. A Galántai Városi Művelődési Központ esztrádterme színültig megtelt a közönséggel, több mint félezren volta kíváncsiak a közel ötven évvel ezelőtt alakult zenekar nagykoncertjére.

A teltházas előadás során az 1970-ben alakult együttes az ötvenéves jubileumi nagykoncert darabjait mutatta be. Különleges hangszereléssel, újabb, kevésbé ismert, ritkán hallott dalokkal, de a legnagyobb slágereikkel is szórakoztatták a közönséget.

Apostol
Galántán koncertezett az Apostol
Fotó:  Szomolai Andrea

A zenekar vezetője, Németh Zoltán, aki a zongorista szerepét is betölti az együttesben elmondta, mindig szívesen érkeznek a Felvidékre, hiszen a közönség is mindig szeretettel fordul feléjük.

A koncertet egy „ősrégi” - a Vándor, milyen az út című dallal kezdték el. Elárulta azt is, hogy az együttes akkor indult el a szórakoztató műfaj irányába, amikor 1973-ban Meződi József, az énekes csatlakozott hozzájuk. Ekkor érték el az első átütő sikert az Okosabban kéne élni című szerzeménnyel.

 A zenés est során dalban esett szó a szerelemről, az élet nagy kihívásairól, a csalódásokról és a barátságról. Több olyan régi dalt is előadtak, amelyet az egyik legnagyobb magyar dalszerző, Szenes Iván írt a zenekarnak. Felcsendültek az olyan jól ismert régi nóták, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó kiadó most a szívem és a többi, amiket a mai napig szívesen hallgat, dúdol mindenki.

 Az új szerzemények közül a Nagyi sütije biztosan a közönség kedvencévé vált. A közönség nagy részét a szépkorúak alkották, akik meg is jegyezték, hogy ez az igazán nekik való zene, hiszen azonosulni tudnak a mondanivalóval.

Az Apostol legendás zenekara azonban a fiatalabbakkal is színes és értékes mondanivalót közöl. A galántai koncertet is a lényeges apostoli üzenetet hordozó dallal zárták: „Halld a szívek dallamát, úgy élj, hogy te is halld szavát”.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.