2019. október 10., 11:40

Fülek városa korlátozza a játéktermek nyitvatartási idejét

A füleki játéktermek jövő januártól az év 15 napján lesznek zárva az eddigi három helyett.

jatekgepek1.jpg
Fotó: Pixabay

A változtatást a losonci járásbeli város képviselői a legutóbbi ülésükön hagyták jóvá, azzal az új jogszabállyal összhangban, amely az eddiginél több napra teszi lehetővé a játéktermek bezárását.

Szükség van a hazárdjátékok korlátozására a városban. Érzékeljük azt a súlyos szociális hatást, amelyet a játékfüggők családja szenved el”

– indokolta a módosítást Agócs Attila polgármester.

Hozzátette: az önkormányzat megérti a lakosságnak azt a részét is, amely teljesen betiltaná a hazárdjátékokat a városban. A polgármester szerint azonban ez az intézkedés nem hozná meg a kívánt hatást.

„Ha a hazárdjátékokat teljesen betiltanák az egész országban, azzal egyetértenénk. Helyi szinten viszont nincs értelme bezárni a játéktermeket. A játékfüggők a környező községekbe járnának játékgépezni, ami az érintett családok helyzetét csak megnehezítené. Így pedig hiányt szenvedne a városkassza is, amelyből a városi fejlesztéseket finanszírozzuk” – magyarázta Agócs.

Jövő évtől a füleki játéktermek január 6-án, a húsvéti ünnepek alatt (pénteken, vasárnap és hétfőn), május 1-jén és 8-án, július 5-én, augusztus 29-én, szeptember 1-jén és 15-én, november 1-jén és 17-én, valamint a karácsonyi ünnepek alatt is zárva lesznek.
Megosztás
Címkék