2021. május 14., 12:36

Fotonatura 2021- Túrára fel!

Amatőr fotópályázatot hirdetett a Füleki Vármúzeum és a Novohrad-Nógrád Geopark JSZT. A verseny május 1-jén kezdődött, a fotók beküldési határideje június 30. A megmérettetés célja Fülek város természeti környezetének népszerűsítése és védelme – olvasható a Füleki Vármúzeum honlapján.

Fotonatura
Fotó: Füleki Vármúzeum

A feltételek értelmében a résztvevők személyenként maximálisan 6 fotóval nevezhetnek be. A témakör szerint a Fülek környéki túraútvonalakról készített természetfotókkal lehet versenybe szállni. Felvételeket a következő túraútvonalakról és tanösvényekről javasolt készíteni:

Tanösvény a Füleki Városi Parkban

Fülek – Füleki-sziklák

Fülek – Bolgárom – Nagy Bucsony

Nagyromhány – Romhányi-homokkő – kilátó – Kalonda-Sátorosbánya turistaút

Mucsény – Mucsényi-barlang tanösvény

Fülek – Bénai-sziklák – Sőreg

Karancs – Sátorosbánya – Abroncsospuszta – Karád-nyereg – Pogányvár

Ajnácskő – Ragács – Szárkő – Zabodakő

Óbást – Pogányvár

Sőreg – Pogányvár – Ajnácskő

Sátorosbánya – somoskői vár – Macskalyuk tanösvény

A versenybe beküldött fotó paramétereinél a minimális felbontás 6 MP, a maximális felbontás pedig 18 MP. A szerzők a pályázatba való bejelentkezéssel garantálják a fotók eredetiségét. Semmilyen esetben nem küldhetik be más szerzők fényképeit. A fényképek lehetőség szerint ne tartalmazzanak emberi arcokat.

A versenybe bejelentett fotókat versenybizottság bírálja el, amely figyelembe veszi a fényképek műszaki minőségét, kivitelezését és esztétikai értékét. A legjobb felvételek szerzői díjban részesülnek. A felvételek a Füleki Vármúzeum kiállítótermeiben kerülnek bemutatásra. További információk a fulekivar.sk honlapon érhetők el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.