2021. március 29., 18:58

Folyamatosan érkezik a segítség Patonyrétre

Eddig csaknem 12 ezer euró gyűlt össze azon a számlaszámon, amelyet Patonyrét vezetősége nyitott a speciális szűrőberendezéshez szükséges költségek összegyűjtésére.

ivoviz-1024x576.jpg

Flaška Leonárd, Patonyrét polgármestere portálunknak azt nyilatkozta,

már nemcsak a csallóközi települések polgármesterei segítenek az ivóvíz minőségének biztosításában, hanem példának okáért a Galántai járás településvezetőinek figyelmét is felkeltette a probléma.

"Tárgyalásokat folytatok számos céggel, magánszemélyekkel, a helyi és a környező labdarúgó szövetség tagjaival, polgármesterekkel, sőt jövő hét szerdán videókonferenciára invitált egy pozsonyi cég, akiket szintén érdekel a helyzetünk.

Az emberi jóakaratra és segítségre támaszkodom, mert hiszem, hogy együtt el tudjuk érni a kitűzött célt és sikerül megoldani a problémát!

A megye támogatását viszont még nem kaptuk meg, de bizakodóak vagyunk” – mondta el a polgármester.

Flaška jelenleg még egy jelentős problémával szembesült,

egyelőre nem talált szakembert a szűrőberendezés felszereléséhez, aki felméri majd az esetleges hiányosságokat, pozitívumokat a területen a technológia szempontjából.

Patonyrét vezetősége továbbra is osztja a falu lakói között a palackozott vizet – a hétvégén önkéntesek segítették a munkálatokat –, noha a községben kint áll a tartálykocsi, ami folyamatosan biztosítja a lakosok vízellátását.

,,Bízunk abban, hogy már nem sokáig kell igénybe vennünk a tartálykocsi szolgáltatásait”. A magánháztartásokban pedig megkezdték már a kis (olcsóbb) szűrők felszerelését,

olyan háztartások igényelhetik ezt a szűrőfiltert, amelyek nincsenek rácsatlakozva a falu vízellátására.

A felszerelés költségét azonban a háztartásokban élő családoknak kell állnia. ,,Aki igényelte és egyedül nem tudta felszerelni a szűrőt, annak a falu biztosította a szakembert és a berendezést is” – tette hozzá Flaška.

A falu polgármestere már csak előre tekint, bízik a probléma sikeres megoldásában és az emberek segíteni akarásában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.