2021. augusztus 6., 10:06

Fogjunk össze Beatrixért!

A 38 éves Való Beatrix kétgyermekes anyuka, akit derült égből villámcsapásként ért a betegség. Tavaly nyártól birkózik a mellrákkal, s akkor fordult a nyilvánosság felé, amikor az egészségbiztosító másodszor is elutasította a doktornője által igényelt modern biokemoterápiás kezelés költségének a megtérítését.

Való Beatrix

Új házuk teraszán beszélgetünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kéméndi templomtoronyra.

– Családunk vallásos, magam is sokat imádkozom, a Jóisten jeleit látom mindenütt. Benne bízva teszek meg mindent a gyógyulás érdekében, hogy párommal, életem szerelmével, Vincével fel tudjuk nevelni a gyerekeket. Nagylányom, Beatrix 19 éves, a kis Cameron hétéves, az idén megy iskolába – kezdi a beszélgetést Bea.

Rémálommá vált az életünk

Meséli, hogy az életük része volt a sport és az ehhez párosuló egészséges életmód.

A súlyemelésben szeretett volna eredményes lenni, de ennek az álomnak végérvényesen vége, hiszen egy kétliteres üveget is nehezen emel meg. Párjával tornaterembe jártak, és amikor tavaly egy augusztusi napon hazajöttek az edzésről, kitapintotta a csomót a mellében.

Felkereste a nőgyógyászt, aki megnyugtatta, februárban volt szűrővizsgálaton, nagy baj nem lehet. Ennek ellenére kapott beutalót Pozsonyba, ahol mintát vettek tőle.

 – Másnap felkerestem az orvosomat, aki azzal fogadott, üljek le. E szavakra minden erőm elhagyott. Közölte, a lehető legrövidebb időn belül vissza kell mennem Pozsonyba, mert mellrákom van, a rossz fajtából is a legrosszabb. Hazafelé azt sem tudtam, melyik buszra szálltam, végigsírtam az utat. És elkezdődött a kálvária.

Hetente két-három alkalommal jártak a pozsonyi kórházba. Mivel a tumor agresszíven növekedett, műteni nem lehetett, szeptembertől kemoterápiát kapott.

Való Beatrix

Kihullott a haja, a szempillája, ennek ellenére ekkor még járt dolgozni. A kezelésnek rengeteg mellékhatása volt, ezért vitaminokat, teákat, étrendkiegészítőket szedett. Májusban megműtötték, eltávolították az egyik emlőt és a hónaljmirigyeket is.

Kapaszkodók keresése

– Rengeteg erőt kaptam a családomtól. A kislányom velem sírt, és amikor kihullott a hajam, azt mondta, anya, te így is gyönyörű vagy! A párom és az anyukám pedig velem fogynak. Barátaim és a közösségi média népe biztat, adják a tanácsot, milyen szereket és módszereket kellene kipróbálnom a gyógyulás érdekében. Sok is a tanács egyszerre, mert bár mindegyik jónak tűnik, mégsem lehet mindegyiket kipróbálni. Jártunk magyarországi és dunaszerdahelyi természetgyógyásznál, az előbbi egy nagyon kemény, a brazil őslakosok által alkalmazott kúrát ajánlott, megvettünk egy biorezonanciás gépet, majdnem ötezer euróért, szigorú diétát tartok.

Élni szeretnék!

Kezelőorvosom igényelte számomra azt a modern Kadcyla-kezelést, amelynél a legmagasabb a gyógyulási arány. Az egészségbiztosítóm elutasította ennek a kifizetését.

Amióta megkaptam az elutasító levelüket, a padlón vagyok. Igaz, drága a kezelés, de egész életemben dolgoztam, és rendszeresen fizettem a biztosítási díjat. Élni akarok.

Ekkor jött a képbe egy komáromi hölgy, aki elkészítette nekem a Segítsünk Beatrixnek! oldalt, valamint a Little Symphony egyik tagja, Kiss Flóra és Székely Andrea, Kéménd község alpolgármestere, akik jótékonysági koncertet szerveznek nekem. Szívből köszönöm az önzetlen segítségüket.

Való Beatrix

A koncert augusztus 15-én 15.00 órakor lesz a kéméndi kultúrházban. Fellép Krško Roman és Zsákovics László énekes, valamint a Little Symphony vonósegyüttes. Aki addig is segíteni szeretne, az SK58 1100 0000 0029 3522 8675 számlaszámon megteheti.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2021/31. számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.