2022. január 13., 14:58

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg a rendőrök egy menekülő sofőrt Bajcson

komáromi közlekedési rendőröknek figyelmeztető lövéseket kellett leadniuk, hogy megállítsanak egy 45 éves férfit, aki menekült előlük. Az illető egy Mazda 6 típusú gépkocsit vezetett. 181 km/órával száguldozott Perbete és Bajcs között, olyan útszakaszon, ahol 90 km/óra volt a maximális megengedett sebesség.

rendőrség
Fotó: PZ FB

A rendőrök a Stop felirattal és egy hangjelző berendezéssel próbálták megállásra bírni a sofőrt, aki azonban ehelyett gyorsított. Bajcson megállt egy lakóház mellett, kiugrott az autóból és tovább menekült a közeli erdő felé. A rendőrök felszólításaira nem reagált, ezért az egyikük a szolgálati fegyverével figyelmeztető lövéseket adott le a község lakatlan részén. A férfi megijedt és megállt.

A rendőröknek azt mondta, hogy hazafele sietett. Amikor a visszapillantó tükörben meglátta a rendőröket, megijedt, és menekülőre fogta.

Az illetőt 2017-ig eltiltották a járművezetéstől, azóta jogosítvány nélkül vezetett.

A férfi alkoholtesztje negatív eredménnyel zárult. A rendőrök biológiai mintavételre is utasították őt, melyet a kórházban végeztek el. A kábítószerek vagy pszichotróp anyagok jelenlétét kimutató tesztje pozitív lett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.