2020. szeptember 30., 13:21

Felvidéki magyar orvos a TOP Doktorok 2020 – verseny dobogósai között

Az Agel SK-hálózathoz tartozó komáromi kórház újabb büszkesége Podlupszki Csaba gasztroenterológus, aki a TOP Doktorok 2020 elnevezésű szlovákiai versenyben a 2. helyen végzett, s ekképp neve felkerült a szlovákiai élvonalbeli orvosok listájára.

Médialapozó
Fotó: Agel Rt.

A közkedvelt országos ankétot idén hatodszor rendezték meg, s annak végeredményéről – a TOP Doktorok Szlovákiában elnevezésű projekt keretében – most is a Zdravotnícke noviny elnevezésű egészségügyi lap szakemberei és olvasói közösen döntöttek.

,Számomra már az is nagyon kedves meglepetésnek számított, hogy jelöltek a legjobb szlovákiai orvosok közé. Azt pedig már el sem akartam hinni, hogy ilyen erős mezőnyben, amelyben a hazai gasztroenterológia színe-java is szerepelt, 2. helyen végeztem. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik rám szavaztak. Ezt sokra tartom, s a dobogós helyezés a további munkámhoz is erővel vértez fel, s meggyőzött arról, hogy a munkámat tisztességesen és jól végzem. Szerintem a legfontosabb az, hogy az ember ne feledkezzen meg a saját gyökereiről

- nyilatkozta a komáromi kórház párkányi származású, kiváló magyar szakorvosa.

Felvidéki magyar orvos a TOP Doktorok 2020 – verseny dobogósai között
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

A felvidéki győztes a pozsonyi Comenius Egyetem elvégzése, vagyis 1997 óta dolgozik a komáromi kórházban, hat évig a belgyógyászaton gyógyított. Már gyakorló orvosként, 2000-ben sikeresen letette a belgyógyászat szakterületrére vonatkozó 1. atesztációs vizsgáját. 2003 óta a kórház gasztroenterológiai rendelőjében fogadja az őt emésztőszervi problémákkal felkereső pácienseket. Majd 2004-ben a II. atesztációját a gasztroenterológia terén szerezte meg. A munkájához és a páciensekhez való emberi-szakmai hozzáállásáért folyamatosan kiérdemli a kollégái és a betegei dícséretét.

,Gratulálok a doktor úr 2. helyezéséhez. Büszke vagyok a kollégámra, s nagyon örülök a díjának. Podlupszki Csaba mindazt megtestesíti, amire a pácienseknek szükségük van. Ő egyszemélyben kiváló orvos, szakember, pedagógus, pszichológus és jóbarát – ezt már számtalanszor bebizonyította. Nagyon örülök annak, hogy Komáromban ilyen nagyszerű kollégával rendelkezünk. További sok szakmai sikert, elégedett pácienst és főleg jó egészséget és boldogságot kívánok neki

- mondta el a komáromi kórház igazgató-helyettese, Rudolf Pelikán doktor a nagyrabecsült magyar kollégája idei ankéton elért sikere kapcsán.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.