2019. január 20., 13:40

Felvidéki lány lett Szeged Szépe

A dunaradványi származású, élettársával két éve Komáromban élő Farkas Mónika először a 2016-os Felvidék Szépe versenyen mutatkozott be a nagyközönségnek. Akkor az énektudásával kiérdemelte a Miss Talent díjat.

Farkas Mónika
Médialapozó
Fotó: delmagyar.hu

Ugyanabban az évben a dunaszerdahelyi Miss Klikk Out szépsegversenyen első udvarhölggyé választották, és a közönségdíjnak is örülhetett. A tavaly decemberi Szeged Szépe versenyről pedig már királynőként tért haza. A huszonegy éves hölgy lapunknak a szegedi korona megszerzéséről és érdekes kedvteléseiről nyilatkozott.

Énekhangját is csiszolná

Bemutatkozásából kiderült: jelenleg a Bátorkeszi Magán Szakközépiskola ötödéves diákjaként az érettségi vizsgájára készül, miközben önálló vállalkozását tervezgeti.

Tanulmányai befejezése után szeretne létrehozni egy saját céget, rendezvényszervezőként esküvők, vállalati és születésnapi partik lebonyolításával foglalkozna a legszívesebben. Mivel nagyon szereti a gyerekeket, az óvónői pálya is vonzza, s talán ebbe az irányba is tenne lépéseket, mondja, azt is elárulva, hogy a vállalkozása mellett erre is jutna elég ideje. Elmondta, hogy a dunaradványi óvónője biztatására az énekhangját is szeretné csiszolni.

Fotó:  delmagyar.hu

"Kicsi koromtól szívesen énekeltem és szavaltam kórusokban, esküvőkön és más eseményeken. Mivel művészeti alapiskolába nem jártam, mielőbb pótolnám az ilyen jellegű hiányosságaimat. Az éneklésen kívül zongorán és gitáron is jobban megtanulnék játszani. Hallás után már mindkét hangszeren eljátszom az egyszerűbb dallamokat. Amíg több szabadidőm volt, a szavalóversenyeken is kisebb-nagyobb sikereket értem el."

Kutyái országos bajnokok

Két boston terrier gazdájaként kedvenceivel a korábbi kutyakiállításokon országos bajnoki címeket sikerült szereznie. Az idősebb kutyussal egy január végi kiállításon szeretné megszerezni a felnőtt szlovákiai bajnok címet, mivel korábban már győztek a kölyökkutya- és a középkategóriában. Tenyésztés céljából e sikeres szuka mellé nemrég egy nyolc hónapos kant vásárolt, amely a kölykök országos viadalán szintén első lett. Decemberben a négylábú kedvenceire büszke gazdi maga is szép sikert aratott a Szeged Szépe versenyen.

"Tavaly olyan magyarországi szépségversenyeket kerestem a világhálón, amelyeken nem szabták feltételül a magyar állampolgárságot. A fotómmal együtt elküldtem a jelentkezésemet a vonzónak tűnő Szeged Szépe versenyre, ahová meghívtak a nyári válogatóra. A jelenlevő 40 lánynak fürdőruhás bevonuláson és szóbeli bemutatkozáson kellett átesnie. Huszonegyen jutottunk az elődöntőbe, s jutalomként VIP-belépővel részt vehettünk a Balaton Sound fesztiválon, majd egy Mercedes-gyárlátogatáson, valamint egy szegedi aquapolisos fürdőzésen. Ezeken a helyszíneken további rostákon estünk át, s mivel akadtak, akik megszegték a szabályokat, vagy időközben önként kiléptek a versenyből, végül csak tizenhatan jutottunk be a december 8-i döntőbe."

A testmagassága sem volt hátrány

Nem titkolta, hogy bár a 90–70–84 centiméteres méretei és az 51,8 kilós versenysúlya miatt nem kell szégyenkeznie, a 165 cm magasságával nem nagyon bízott benne, hogy a magasabb lányok közt felkerülhet a dobogóra. Végül megcáfolta azt a tévhitet, hogy csak a 175 centiméternél magasabb szépségeknek teremhet babér.

"Mindig azt gondoltam, hogy a szépségszakmában inkább az arcmodellkedés való nekem, mert a kifutókon a magasabb lányokat szívesebben látják. Az eredményhirdetésen elszomorított, hogy nem kerültem be a 6 különdíjas és az udvarhölgyek közé. Aztán el sem akartam hinni, amikor kihirdették: a királynő a 3-as rajtszámú Farkas Mónika lett. A gratulációk során kiderült, hogy nagyon sokan szurkoltak nekem. A királynői korona mellett egy nagyon szép, korona alakú, fehér aranyból készített gyűrű, valamint márkás ruházati boltban levásárolható utalvány és több más ajándék lett a jutalmam."

Jótékonykodás és további tervek

Az újdonsült királynőt meghívták a január 19-én a szegedi Árkádban tartott esküvői kiállításra. Az ottani feladatairól még folynak az egyeztetések. Szívesen fogadná a további hasonló ajánlatokat is, miközben más szépségversenyeken is szeretne indulni. Kérdésünkre, hogy a barátja hogyan viszonyul a sikeréhez és a rajongók ostromához, nevetve válaszolja, már két és fél éve alkotnak párt. A kapcsolatuk elején közölte a párjával, hogy szépségversenyekre is készül, s ha szereti, nem fogja zavarni a dolog. A srác lassacskán hozzászokott, hogy ismeretlen fiúk jelölik ismerősnek a közösségi oldalakon, vagy ismerkednének vele. Mindezt tolerálja, mert tudja, hogy Mónika csak őt szereti. Az ifjú szépség ráadásul nincs elszállva magától, másokra is gondol.

– A párom meglepett azzal, hogy megvette nekem a ruhát, amelyben megnyertem a Szeged Szépe versenyt. Ezt a közeljövőben árverésre bocsátom, s az érte kapott összeget felajánlom a rákbeteg gyermekeket segítő Kantha Dóra Alapítványnak.

Végül hozzátette, bokros teendői közepette az érettségi vizsgára való felkészülést sem szeretné elhanyagolni. 

Farkas Mónika
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.