2021. október 7., 11:17

Felújítási munkák zajlanak a füleki FTC stadion tornatermében

Három év után ismét felújítási munkák zajlanak az FTC tornatermében. A nagyfokú nedvesség miatt a padló felpúposodott, ezért szükséges a javítása. A munkálatok elkezdődtek és vélhetően ez év végig lezajlanak.

FTC tornaterem
Fotó: Fülek város
A három évvel ezelőtt átadott felújított tornaterem

A felújított tornatermet 2018 novemberében adta át az önkormányzat. Akkor összesen 95 ezer eurót költöttek a rekonstrukcióra. A munka megkezdése után kiderült, hogy a tornaterem komolyabb alapok nélkül, törmelékre épült. Ezen kívül, mivel egy időszakos patak mellett található, folyamatosan szívta fel a vizet az épület, nedvesedtek a falai. Ezért szigetelő falat kellett emelni, ami védőgátként szolgált a patak ellen.

Továbbá lecserélték a teljes tetőfedőanyagot, a nyílászárókat és a radiátorokat, villámhárítót szereltek fel, mindent újrafestettek, valamint új, kőrisfából készült ízületkímélő sportpadlót raktak le. Mivel a vizesedési probléma nem oldódott meg, ezért a padlózatot három év után ismét le kell cserélni.

„A jelenlegi munkálatok mintegy 110 ezer eurót tesznek ki, amit az önkormányzat saját forrásból finanszíroz. A felújítás során körül szigetelik az egész épületet, a tornaterem és az öltözők közötti folyosót speciális anyagokkal szintén szigetelik, a parkettát eltávolítják, szigetelik, betonozzák, és új padlózatot tesznek”- részletezte Agócs Attila polgármester, hozzátéve, bízik abban, hogy a javításoknak köszönhetően sikerül végre kiküszöbölni azokat a problémákat, amelyeket az előző rendszerben az épület építésében alkalmazott helytelen műszaki eljárások okoztak.

A tornaterem felújítása szükségszerű, hiszen az a városi sportélet fontos része. Nem csak az FTC sportolói, de a gimnazisták is használják, akik nem rendelkeznek saját tornateremmel.

Megosztás
Címkék