2018. október 15., 17:41

Felújítanák a volt Kovosmalt területét Füleken

A Losonci járásbeli Fülek az elkövetkezendő években felújítaná a volt Kovosmalt jelenleg kihasználatlan területének egy részét. Agócs Attila polgármester szerint az önkormányzat terveinek kivitelezése már folyamatban van, méghozzá az Interreg határon átívelő program keretén belül.

Füleki Kovosmalt

„Szeretnénk megvenni, majd felújítani a volt Kovosmalt 1,5 hektáros területét, ahol jelenleg csak romos épületek találhatóak. Új tereket szeretnénk kialakítani és befektetők számára eladásra kínálni, akik így 2020 után új munkahelyeket teremthetnének" – mondta Agócs, aki azt is hozzátette, hogy az épületek bérleti díjából fokozatosan a többi romos épületet is rendbe szeretnék hozni.

A füleki Sávolyi úton található a régió legnagyobb ipari zónája, amelyben 2000 ember dolgozik. Az önkormányzat elkerülőút kiépítését tervezi a II/571-es úton, hogy így tehermentesítse a városközpontot az ipari zónába tartó teherforgalom alól.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.