2021. december 13., 17:29

Felpörgött az oltási maraton Nagyszombat megyében. Egy kisvárosnyi embert oltottak be a hétvégén

A Nagyszombat megye  területén található, dunaszerdahelyi, szakolcai és nagyszombati nagy kapacitású oltóközpontokban a hétvégén (december 11 - 12.) összesen 8282 érdeklődőt oltottak be. A TASR hírügynökséget a megye sajtóosztálya tájékoztatta hétfőn.

oltóközpont
Archív felvétel
Fotó: Nagyszombat megye

A Szlovák Egészségügyi Minisztérium és a megyei önkormányzatok által szervezett oltási kampány keretében Mária Kolíková igazságügy-miniszter, Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter és a nagyszombati Ján Palárik Színház színészei is felkeresték a nagyszombati oltóközpontot.

Két nap alatt csaknem 8300 érdeklődőt oltottunk be, a kampány első hétvégéje alatt a legtöbbet az összes megye közül. Köszönjük az egészségügyi dolgozóknak és a személyzetnek, akik koordinálták a vakcinázást a központjainkban. A legtöbben a harmadik dózis iránt érdeklődtek, főleg az idősebb korosztály tagjai. A következő hétvégén is fogunk oltani. Mindenkit arra buzdítok, hogy óvja a saját és a hozzátartozói egészségét"

- mondta Jozef Viskupič nagyszombati megyefőnök.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.