2019. január 31., 15:08

Felébredni látszik Galánta a rémálomból – előremozdult a Galandia ügye

A 2015 óta zárva tartó, leromlott, egyes szakvélemények szerint veszélyes állapotban lévő Galandia termálfürdő felújítása Galánta város számára jelenleg a legégetőbb feladatok közé tartozik. A hírhedté vált, folyamatos problémákkal küszködő intézmény élére január végén új ügyvezető igazgató került, az önkormányzati képviselő és vállalkozó Szelle Zoltán személyében. A város ultimátumot kapott, amennyiben nem újítják fel megfelelően a 2019-es év végéig a termálfürdőt, vissza kell téríteni az építésre kapott uniós támogatást, amely közel 4.3 millió euróra rúg.

galandia1.jpeg
Médialapozó
Fotó: facebook

A Galandia termálfürdő felújításának kérdése évek óta okoz erős fejfájást az érintetteknek és a város politikusainak. Takáč Zsolt, a Galandia volt ügyvezető igazgatója 2018 őszén mondott le pozíciójáról bizalomvesztésre hivatkozva, miután elege lett a személyét érő támadásokból. Funkcióját 2017-től töltötte be.

A Galandia ügyvezetői széke hivatalosan december végétől állt üresen. Peter Paška, Galánta polgármestere a decemberi önkormányzati ülésen Vladimír Danko városi képviselőt jelölte a pozíció betöltésére, aki el is fogadta a jelölést. Takáč ezt követően úgy nyilatkozott a sajtónak, nem ért egyet a polgármester döntésével, az új ügyvezetőt inkább egy korrekt pályázat során kellene kiválasztani, hiszen az igazgatónak jelentős mértékben menedzseri feladatokat is el kell látnia. Vladimír Dankót a képviselők többsége nem támogatta, így elesett a pozíciótól.

Január végén rendkívüli testületi ülést hívtak össze, amelynek során titkos szavazással Szelle Zoltán városi képviselőt választották meg a mátyusföldi aquapark ügyvezető igazgatójának. Némely képviselő az új jelölt személyét is kérdésesnek tartotta, mivel Szelle még két további, a Galandiához hasonló üzleti vállalat ügyvezetőjeként tevékenykedik.

Miroslav Psota, a város alpolgármestere felhívta a figyelmet a vállalkozói érdekek ütközésének tényére. Szelle Zoltánnak az elkövetkező hónapok állnak rendelkezésére ahhoz, hogy ezt a kérdést tisztázza, közben a város vezetősége hangsúlyozta, egyelőre átmeneti időszakra neveztek ki megbízott ügyvezető igazgatót. Szolga Iván ügyvéd hozzátette, amíg a Galandia nem nyit ki, addig nincs szó vállalkozói érdekek ütközéséről.

Takáč Zsolt, a komplexum volt ügyvezetője elmondta portálunknak, egyetért Szelle kinevezésével, a szavazatát is neki adta, munkájában pedig minden segítséget megad majd neki, már el is kezdték az együttműködést.

„A fürdő jelenleg technológiai szempontból rendben van, a műszaki berendezéseket felújítottuk, de az új projekt szerint egy modernizálás megy majd végbe. Szelle Zoltánnak most egy csapatot kell összeraknia és a várossal karöltve elkészíteni a közbeszerzést” – nyilatkozta Takáč.

Az új ügyvezető igazgató, Szelle Zoltán portálunk megkeresésére elmondta, jelenleg az építész munkáján van a hangsúly, aki a jövő hét péntekig újratervezi a Galandia projektjét, aszerint tudnak majd előremozdulni.

„Nagyon sok dolgot át kell majd csinálni, a statikától kezdve, az energetikáig. Mindenképpen meg kell várjuk az új projektet, azután fogjuk tudni, mennyi pénz kell majd a javításra. Ezután a képviselőknek kell majd jóváhagyniuk egy pénzösszeget, majd kiírni a közbeszerzést” – magyarázta Szelle.

Hozzátette: szeretné, ha a Galandia karácsony előtt megnyílna. A tervek szerint korszerűsítik és újrarendezik majd a belső dizájnt is, hogy a Galandia szebben nézzen ki.

„A konyha nagyon szép és jó állapotban van, sajnos eddig ez nem volt kihasználva, szeretnék ennek is teret adni, hogy a fürdő ne kizárólag a fürdéssel csábítsa a vendégeket. Nagy terveink vannak, de minden függ a város elképzeléseitől is" – tette hozzá az igazgató.

galandia1.jpeg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.