cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. július 27., 15:25

Felcsavarják a szőnyeget a csókkirályok az idei Révfeszten. Újdonságok a mátyusföldi nagyfesztiválon

Sok újdonsággal várja a látogatókat az idei Révfeszt. A Mátyusföld legnagyobb popfesztiválján olyan sztárvendégek lépnek majd színpadra, mint a Bon Bon zenekar és a legendás, eredeti cigányzenét játszó roma zenekar, a Parno Graszt. Fenyő Miklós nagykoncertjén pedig az is kiderül, ki a királyrévi Csókkirály. A felvidéki zenekarokat pedig a csallóközi Arizona képviseli. Lesz politikai és közéleti vitafórum is, a családok pedig hamisítatlan kertmozinak is örülhetnek.

Révfeszt plakát
Galéria
+2 kép a galériában
Révfeszt 2023
Fotó: Révfeszt 2023

Egy nappal a királyrévi Révfeszt nyitánya előtt Agócs Gergely főszervezőt, Királyrév polgármesterét kérdeztük, hogy az utolsó simítások közepette még árulja el, milyen újdonságokkal lehet számolni az idei Révfeszten.

A „nagy” Révfesztként elhíresült fesztivált az idén is megelőzi annak kistestvére, a Révfeszt Junior, amely elsősorban a gyermekközönséget célozza meg kínálatával.

Légvárak, arcfestés, mesefigurák, jumping-show, a Minyonok zenekar, valamint a népszerű Alma együttes várják majd a gyerekeket a „kis” Révfeszten, júlis 28-án, a királyrévi futballstadion területén. Erre a rendezvényre mindazok ingyenesen léphetnek be, akik rendelkeznek belépővel a szombati Révfesztre, a gyerekek számára természetesen teljesen ingyenes a belépés. Azok a felnőttek, akik nem terveznek kilátogatni a szombati koncertekre, és nincs Révfeszt belépőjegyük, 5 euró fejében léphetnek be a Révfeszt Juniorra.
Révfeszt Junior
Révfeszt Junior 2022 - archív felvétel
Fotó:  Szomolai Andrea

A pénteki nap azonban tartogat még újdonságokat.

Első alkalommal kerül sor a fesztivál keretén belül egy politikai-közéleti vitafórumra. Pénteken délután 3 órától a királyrévi futballstadion területén Agócs Gergely vendége Berényi József, Nagyszombat megye első alelnöke, Cziprusz Zoltán és Orosz Örs politikusok, közéleti szereplők lesznek. A polgármester elmondta, szeretne egy olyan beszélgetést, ahol regionális értékeket őrző és mentő, a fesztiválszervezésben nagy tapasztalatokkal rendelkező személyiségekkel lehet kötetlenül megvitatni a mindennapi kérdéseket. A vitafórumra a belépés díjtalan.

A családok biztosan örülnek majd egy kedves különlegességnek, a fesztivált szervező Forzare és Magna Festum Társulások, Királyrév község és a peredi Csángó Polgári Társulás ugyanis esti kerti-mozit szervez a Révfeszt Junior utáni órákban. Erre a pályázatot Nagyszombat megyétől a Csángó Polgári Társulás nyerte el. A társulás székhelye Nyitra megyében van, a rendezvény azonban Nagyszombat megye területén valósul meg. A régi kültéri mozik hangulatát szeretnék felidézni szélesvásznú vetítéssel. Péntek este nyolc órától a legendás magyar animáció, a Ludas Matyi villan majd fel a vásznon, később az Aladdin élőszereplős remake filmváltozata szól majd a nagyobbaknak. A hatalmas vásznat a nagyszínpadnál állítják fel, a mozizni vágyók részére kerti padok lesznek előkészítve.

Agócs Gergely elmondta, a Révfesztre már nagyon sokan megváltották az elővételes jegyüket, és online-jegyvásárlásra is lehetőség van. Természetesen a helyszínen is árulnak belépőjegyeket, ezeket mind pénteken, mind szombaton meg lehet váltani. A polgármester hozzátette,

valószínű utolsó alkalommal kerül megrendezésre a Révfeszt a nyár közepén – az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nagyon sokan kirándulnak ilyenkor a felvidéki közönség közül, és rettenetesen telített már a fesztiválszezon is.

Nem beszélve az extrém időjárásról, amely azért alapos fejtörésre készteti a szervezőket. A Révfesztet a jövő évtől kezdve inkább a fesztiválszezon elejére, a májusi hónapra tennék át, de ez a lépés még további megbeszélések tárgyát képezi.

 

361918733_10220947874160558_1940872671723442998_n
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.