2022. május 19., 21:29

Felavatták a Nemzeti Újrakezdés Emlékhelyét Ipolynyéken

Csütörtökön felvidéki és anyaországi közéleti személyiségek leplezték le a Nemzeti Újrakezdés Emlékhelyet Ipolynyéken.

Ipolynyék
Fotó: MTI
A Nemzeti Újrakezdés Emlékhely felavatása Ipolynyéken

Az emlékhely avatásán jelen volt Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke, Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője, Hrubík Béla, a Csemadok elnökségi tagja, a kopjafa megalkotója, Pobori Sándor, a Csemadok helyi elnöke és Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke.

A rendezvényen Czimbalmosné Molnár Éva mondott beszédet.

Czimbalmosné Molnár Éva
Fotó:  MTI
Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Felvidékért felelős főosztályvezetője beszédet mond a Nemzeti Újrakezdés Emlékhely átadásán Ipolynyéken

Hrubík Béla az eseményt követően a közösségi oldalán úgy fogalmazott,

mi magyarok, az újrakezdés népe vagyunk, mi mindig újra kezdünk mindent ezer év óta minden nap. Reggel a nappalt, este az éjjelt. De a célunk világos. A nemzet megmaradása és szolgálata".

Hrubík hozzátette, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a kormányalakítás körüli teendők miatt.  Az államtitkárnak délután Kalondán adták át a Csemadok Ipolynyéki Alapszervezete által megítélt Ipolynyéki Magyar Kultúráért Díjat, a nemzetpolitika terén végzett kiemelkedő munkájáért. A rendezvényen Potápi Árpád Jánost Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője helyettesítette.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.