2021. december 22., 08:06

Exkluzív részletek a galántai betörésről

Hétfő hajnalban betörtek egy speciális élelmiszereket árusító galántai kisboltba. A történtek kapcsán jelentkezett szerkesztőségünknél a kisbolt tulajdonosa, aki neve elhallgatását kérve ugyan, de részletesen beszámolt a történtekről.

ajtó betörés
Fotó: PZ FB

Hajnali 4:16kor szólalt meg a telefonja a tulajdonosnak, mivel a riasztó betörést érzékelt. Otthonról a biztonsági kamerák felvételei is elérhetőek számára, így miután látta, nem vaklármáról van szó, értesítette a biztonsági céget. A kiérkező biztonsági őröknek a bolt előtt, menekülés közben sikerült tetten érniük és megállítaniuk a betolakodót, aki épp a kasszát igyekezett kicipelni az üzletből.

A később kiérkező rendőrök biztosították a helyszínt és megvárták a helyszínelő érkezését.

A gyanúsítottat fogdába vitték, a rendőrségi eljárás során bebizonyosodott, hogy a férfi ittas volt, közel 2 ezrelék volt a véralkohol szintje.

A 28 éves férfi munkája végeztével Herencsvölgyről (Hriňová) érkezett a galántai járásba, elmondása szerint egy nőhőz látogatóba, majd miután taxival Galántára jött, készpénz híján volt, ezért döntött úgy, hogy kifosztja az első elérhető üzletet.

Az csupán később derült ki, hogy a kisbolt előtt a szomszédos bárba is betört, ám mivel ott pénzt nem talált, megvendégelte magát, felnyitott egy sört a hűtőből és elszívott egy cigarettát. Az útja ezután vezetett a kisboltba, amelynek ajtaját egy téglával törte be.

Kitépte az egyik érzékelőt a falból, elmondása szerint azért, mert kamerának hitte, letört egy polcot és leverte a hangtechnikát, illetve kitépte a pénztárgépet a helyéről, amellyel menekülni akart. A büntetlen előéletű férfi közel ezer eurós kárt okozott a tulajdonosnak, amiért akár 2 évnyi börtönbüntetést is kaphat.

Ráadásul, tájékoztatta a rendőrség a tulajdonost, a férfi a kijárási korlátozást is megszegte, így még pénzbüntetésre is számíthat!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!