Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. november 10., 11:08

Észbontó! 275 900 euróval károsították meg a nyugdíjast a csalók!

Szomorú rekord született: a napokban egy 73 éves nyugdíjast vertek át a csalók, több héten át pumpolták, összesen 275 900 euróval károsították meg.

euro pénz 500 eurós
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

A ligetfalui nyugdíjasnak az ismeretlen telefonálú az unokahúga barátjaként mutatkozott be. Elmondta neki, hogy időszűkében van, és pénzre van szüksége. A néni 24 ezer eurót vett ki a számlájáról, és a kramárei kórház parkolójában adta át "a telefonáló barátjának".

A csaló újra jelentkezett, és elmondta, aranyba fektetne, ehhez van szüksége pénzre. A nénit arra vette rá, hogy a lakhelye közelében egy kukába dobjon bele 129 ezer eurót.

A csalónak ez sem volt elég. További pénzt kért, hogy "aranyba fektesse". A csaló számára valóban aranybánya volt a tranzakció, a szerencsétlen nyugdíjast újabb 103 ezer euróval vágta meg. Arra is rávette, hogy a bankkártyáját a PIN kóddal együtt adja át neki. A számlájáról, prágai bankautomatákban 19 900 eurót vettek ki.

A csaló a "művelet" 22 napja alatt összesen 160-szor hívta a nénit, 18,3 órán át.

A rendőrség csalás gyanújával indított eljárást.

A rendőrség bűnmegelőzési osztályának munkatársai a Szlovák Postával karöltve tájékoztató kampányt folytatnak a nyugdíjasok körében arról, hogy ne üljenek fel a csalóknak. Ön is tájékoztassa idős hozzátartozóit: ismeretlennek soha ne adjanak át pénzt. Ha ismeretlen telefonáló közeli családtag balesetére hivatkozik, minden esetben hívják fel az érintett rokonukat, és kérdezzék meg, valóban bajban van-e.

Ha csalásra gyanakszanak haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 158-as telefonszámon.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.