2023. január 6., 15:12

A rendőr sose mondja, hogy dobja a pénzét a kukába! Idősek hiszékenységével élnek vissza a csalók!

Rosszul indult az év egy 87 éves, pozsonyi nő számára, a csalók 4530 euróval rövidítették meg.

csalás
Illusztrációs felvétel
Fotó: Rendőrségi felvétel

A rendőrség hiába folytat intenzív felvilágosító kampányt a nyugdíjas klubokkal, szociális intézményekkel, önkormányzatokkal, egyházakkal együttműködve, a csalók mégis sorra kopasztják meg az időseket, gyakran átlátszó csalásokkal.

A napokban egy nő hívta fel a károsultat, banki alkalmazottnak adva ki magát. Azt állította, a pénze veszélyben van, 45 percre sikerült blokkolni, de ha ez idő alatt nem veszi ki, akkor a csalók ellopják.

Ezt követően kapcsolta bűntársát, egy férfit, aki rendőrnek adta ki magát, és telefonon utasításokat adott a megrémült néninek. A csalók így érik el, hogy az áldozat ne tudjon mást felhívni, tanácsot, segítséget kérni. Azt állította, életveszélyben van, ezért minden pénzét ki kell venni a bankból, és értékeivel együtt egy szemétkosár mellé tenni. A rendőr megígérte, ha elmúlik a veszélyhelyzet, a pénzt visszaviszi neki.

Az idős nő ékszereit és a bankból kivett készpénzt a megjelölt szemetes mellé helyezte. Így 4530 euróval lett szegényebb.

A rendőrség kéri a lakosságot, beszélgessen el idős hozzátartozóival a hasonló csalásokról, hogy ne váljanak áldozattá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.