2021. június 30., 10:45

Este fedezhetjük fel a betléri kastélyt

Júliusban és augusztusban szombatonként különleges, eseti tárlatvezetésre invitálják a látogatókat a betléri Andrássy-kastélyba.

A betléri kastély éjjel
Fotó: Fábián Gergely

Betlérben az idei esztendőt Andrássy Manó-emlékévvé nyilvánították, így emlékeznek a gróf születésének 200. évfordulójára. A különleges, eseti tárlatvezetések is az ő személye körül forognak, a látogatók többet tudhatnak meg életéről, vállalkozói tevékenységéről, politikai ambícióiról, egzotikus országokba tett utazásairól, gyűjtői tevékenységéről vagy titkos szerelméről. Mindemellett a látogatók a kastély olyan termeit is bejárhatják, ahová a hagyományos tárlatvezetés során nem léphetnek be.

Fotó:  Fábián Gergely

„Egyedülálló lehetőségük lesz olyan könyvek között időzni, amelyeket egykor az Andrássyak lapoztak, vagy megtekinthetnek olyan tárgyakat, amelyek máskor nincsenek kiállítva” – tájékoztatott a múzeum.

Az esti tárlatvezetések júliusban és augusztusban szombatonként várják a látogatókat, a csoportok indulásának ideje 20.30, 20.50, 21.40 és 22.00 óra.

Fotó:  Fábián Gergely

A belépőjegy ára, amely a fotózás díját is magába foglalja, 10 euró. Előzetes foglalás szükséges, ezt a judita.krajciova@snm.sk e-mail címen lehet megtenni. A belépőjegyek a múzeum pénztárában vásárolhatók meg 9.30 és 17.30 között, illetve egy órával az esti tárlatvezetés előtt (19.30 és 20.30 között).

A múzeum várja az érdeklődőket, viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a járványügyi intézkedések miatt csak korlátozott számban engedhetnek be látogatókat a kastélyba.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!