2018. április 22., 05:20

Érvényes az érsekkétyi referendum!

Április 21-én reggel 7 órától este tízig volt lehetősége az 500 érsekkétyi választópolgárnak, hogy ellátogasson a helyi tájházba, és kinyilvánítsa véleményét Molnár Péter polgármester munkájáról.

Érsekkétyi referendum
Médialapozó
Fotó: Kaszmán Zoltán

„A választási bizottság tagjai igazán csak a délután kettő és fél három közötti rövid időben tudtak egy kicsit szusszanni, mert ezt leszámítva szinte folyamatosan érkeztek a választani óhajtók. A délelőtt folyamán volt, hogy egyszerre harminc ember gyűlt itt össze” – számolt be a napközbeni eseményekről a tájház udvarán a bizakodó Farkas Attila, helyi MKP-elnök, akitől megtudtuk azt is, hogy a pénteki nap folyamán Molnár Péter kijelentette, hogy hétfőn, kedden és szerdán nem lesz nyitva a községháza épülete.

Állítólag a dolgozóknak is megtiltotta, hogy ott legyenek. A községházába jelenleg csak egy ajtón lehet bejutni, amelyhez csupán a polgármesternek van kulcsa.

Molnár Péter hiába biztatta arra a lakosokat, hogy ne vegyenek részt a referendumon, az érsekkétyi választópolgárok többsége, egész pontosan 58 százaléka, mégis élt a jogával. 280-an a polgármester funkciójából való visszahívására szavaztak, kilencen kitartottak Molnár Péter mellett, egy szavazat pedig érvénytelen lett.

35-40 érdeklődő várta az eredmények kihirdetését
Fotó:  Kaszmán Zoltán
35-40 érdeklődő várta az eredmények kihirdetését

Óriási üdvrivalgással fogadta az eredményt az a 35-40 érdeklődő, aki este tíz után után megjelent a tájház előtt. A rögtönzött tűzijáték közben felharsant egy-egy „Hajrá, Kéty!” és „Hajrá, magyarok!” felkiáltás is.

Az április 23-i testületi ülés után valószínűleg megtudhatjuk, hogy az eddigi alpolgármester vállalja-e a megbízott polgármesteri tisztséget a novemberi helyhatósági választásokig. Időközi választások nem lesznek.

Nem ünneplünk, csak köszönjük! Nincs okunk ünnepelni, hisz célunk nem a győzelem volt, hanem az igazság. Ünnepelni csak akkor szabad, ha a lakosok megbékülnek, ha boldogan és békésen élik tovább mindennapjaikat. Sajnos, ma még ez az időszak nem érkezett el, de legyen mindannyiunk célja a mielőbbi béke elérése. Hiszem, hogy közös összefogással sikerrel járhatunk

– értékelte a népszavazást Farkas Attila a község Facebook-csoportjában megosztott bejegyzésében.

Érsekkétyi referendum
+3 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék